1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İngiltere hidrojende renk yerine karbon yoğunluğuna odaklanacak

İngiltere hidrojende renk yerine karbon yoğunluğuna odaklanacak

İngiltere yeni hidrojen stratejisinde renkler yerine karbon yoğunluğu üzerinde yoğunlaşacak.

İngiltere hidrojende renk yerine karbon yoğunluğuna odaklanacak

Enerji Günlüğü - İngiltere yeni hidrojen stratejisinde renkler yerine karbon yoğunluğu üzerinde yoğunlaşacak.

Birleşik Krallık hidrojende renk karmaşasını sona erdirmeye hazırlanıyor. İngiltere’nin hidrojen stratejisi müdür yardımcısı yaptığı açıklamada, bu yılın ortasına kadar açıklanması beklenen İngiltere'nin hidrojen stratejisinin renksiz bir yaklaşım benimseyeceğini söyledi. Birleşik Krallık İşletme, Enerji ve Endüstriyel Strateji Departmanı’ndan Rita Wadey, Birleşik Krallık'ın hidrojen üretimine ilişkin stratejisinin mavi veya yeşil olmayacağını, bunun yerine karbon yoğunluğunu pazar gelişiminde birincil faktör olarak ele alacağını kaydetti.

“HEM MAVİ HEM YEŞİL HİDROJEN ÜRETECEĞİZ”

Yenilenebilir kaynaklardan elektroliz yoluyla üretilen yeşil hidrojene odaklanan Alman hidrojen stratejisinin aksine, İngiltere stratejisinin hem mavi hem de yeşil hidrojen üretimine odaklanacağını belirtti. Mavi hidrojenin yatırım olanakları yanında hacimsel büyüme olanağı da sunduğunu ifade etti. Wadey, uzun vadede elektroliz yöntemiyle yeşil hidrojen üretiminin baskın teknoloji olacağını ve nükleer kaynaklardan üretilen hidrojeni de içereceğini söyledi.

İngiltere, Başbakan Boris Johnson'ın  Yeşil Sanayi Devrimi stratejisi kapsamında 2025 yılına kadar 1000 MW ve 2030 yılına kadar da 5 bin MW düşük karbonlu hidrojen üretimi hedefliyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler