1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İngiltere hükümetinden çevreci önlemler

İngiltere hükümetinden çevreci önlemler

Enerji Günlüğü - İngiltere hükümeti, hava kalitesini AB standartlarına yükseltmek için 2040 yılından itibaren ülkede dizel ve benzinli yeni araçları...

İngiltere hükümetinden çevreci önlemler

Enerji Günlüğü - İngiltere hükümeti, hava kalitesini AB standartlarına yükseltmek için 2040 yılından itibaren ülkede dizel ve benzinli yeni araçları yasaklayacak.

İngiltere hükümeti bugün hava kirliliği ile mücadele amacıyla 2040 yılından itibaren ülkede dizel ve benzinli yeni araçların yasaklanacağını açıkladı. 

Açıklamada ayrıca, hava kirliliği sorununa çözüm bulmak için 255 milyon sterlinlik bir fon oluşturduğu da kamuoyuna duyuruldu. Fon ile belediyelerin ülke çapında hava kirliliği ile mücadele etmelerine yardımcı olunması hedefleniyor.

İngiltere'de çevreciler daha önce hükümetin hava kirliliği ile mücadeleye yönelik planlarını AB standartlarına kıyasla yetersiz bulmuş ve konuyu yargıya taşımıştı. Ülkedeki genel azot dioksit oranını yüksek bularak çevrecilere hak veren Yüksek Mahkeme de hükümete, "temiz hava stratejisi"ni açıklaması için 31 Temmuz'a kadar süre vermişti.

Önceki ve Sonraki Haberler