1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İngiltere ve Hollanda’da gaz fiyatlarında arz fazlası

İngiltere ve Hollanda’da gaz fiyatlarında arz fazlası

İngiltere ve Hollanda’daki toptan gaz fiyatlarının, kâr amaçlı alımlar ve arz fazlası nedeniyle düştüğü bildirildi.

İngiltere ve Hollanda’da gaz fiyatlarında arz fazlası

Enerji Günlüğü - İngiltere ve Hollanda'da toptan gaz fiyatları Cuma sabahı, bir önceki günkü artışların ardından kâr amaçlı alımlar ve İngiltere'deki arz fazlası nedeniyle düşüş yaşadı.

Refinitiv Eikon verilerine göre, Ocak ayı için Hollanda’da gösterge kontratı 13,25 avro düşüşle 1046 GMT'de megavat saat (MWh) başına 134,70 avro seviyesindeydi. Şubat teslim kontratı 10,45 avro düşüşle 132,75 avro/MWh oldu. İngiliz kontratı da 11,00 pens düşüşle term başına 320,00 pens olurken, hafta sonu kontratı 10,00 pens düşüşle 325,00 pens/term oldu.

Engie EnergyScan analistleri, Hollanda Ocak ayı fiyatlarının, konut/ticari tüketicilere hizmet veren tedarikçilerin ve elektrik üreticilerinin panik alımlarıyla Perşembe günü gün içi en yüksek seviyeye ulaştığını söyledi. Analistler, bu seviyede fiyatların 20 günün en yüksek seviyesinin üzerinde olduğunu ve bunun da finansal katılımcıların kar alımlarını ve satışlarını tetiklediğini ifade ederek, "Fiziksel aktörler sakinliğini korur ve AB gaz stokları düşse bile rahat olduklarını kabul ederlerse, fiyatların 1 yıllık ortalamasının altına kalıcı bir şekilde döndüğünü görme şansı olacaktır" şeklinde konuştular.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler