1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İngiltere orta sınıfa da enerji desteği vermeyi planlıyor

İngiltere orta sınıfa da enerji desteği vermeyi planlıyor

İngiliz Maliye Bakanı Zahawi, enerji fiyatlarındaki artış nedeniyle ülkenin ulusal ekonomik olağanüstü hal içinde olduğunu söyledi.

İngiltere orta sınıfa da enerji desteği vermeyi planlıyor

Enerji Günlüğü - İngiliz Maliye Bakanı Nadhim Zahawi, enerji fiyatlarındaki sürekli artış nedeniyle ülkede 2 yıl sürebilecek ulusal ekonomik bir olağanüstü hal yaşandığını ve orta sınıfın da desteklenmesi gerekebileceğini söyledi. 

İngiltere Maliye Bakanı Nadhim Zahawi, enerji fiyatlarının yoksullar dışında orta sınıfı da yardıma muhtaç hale getirebileceğini söyledi ve durumu 2 yıl sürebilecek ulusal olağanüstü hal olarak niteledi. 

İngiltere’de enerji fiyatları bireysel tüketiciler için ödenebilir tutarların üzerine çıkıyor. Halen bütün hanelere 400 poundluk bir yardım ödemesi yapılıyor. Yoksul haneler için yardım tutarı 650 pounda kadar çıkarıldı. Öte yandan bazı yardım kuruluşları, önlem alınmazsa; fiyat artışlarının sosyo-ekonomik felakete yol açabileceğini söylüyor. 

Hükümet, yoksullar başta olmak üzere tüketicileri desteklemenin çeşitli formülleri üzerinde çalışıyor. Bu formüller arasında enerji şirketleri için uygun şartlarda kredi imkanı sağlanması öne çıkıyor. Yaklaşan seçimlerde Başbakanlık görevi için yarışan adaylar da (Liz Truss ve Rishi Sunak) desteklemeleri arttırma vaadinde bulunuyor. Ancak taraflardan henüz net bir destekleme planı açıklayan olmadı. 

İngiltere Gaz ve Elektrik Piyasaları Ofisi de (Office of Gas and Electricity Markets - OFGEM) destekleme ödemeleri dışında bir uygulama olarak, Ekim 2022 itibarıyla geçerli olacak şekilde, şirketlerin hane halkına kesebileceği azami yıllık fatura tutarı üst sınırını %80 arttırarak, 3.549 pounda çıkarmıştı. Bazı uzmanlar ise azami fatura tutarının gelecek yıl Mart ayında 6.000 poundun üstüne çıkabileceği uyarısını yapıyor. 

Maliye Bakanı Nadhim Zahawi ise elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki hızlı artışın 2022 kışında orta sınıfı da yardıma muhtaç hale getireceği uyarısını yaptı. Zahawi, orta sınıf için asgari gelir düzeyi kabul edilen 45.000 pound yıllık geliri olan tüketicilerin 3.549 poundluk tutarı ödemede zorlanacağını kaydetti ve bu durumdaki insanların da desteklenmesi gerekeceğini söyledi.   

Zahawi, ülkedeki durumu 2 yıla kadar uzayabilecek ulusal ekonomik bir “olağanüstü hal” olarak niteledi ve enerji desteklemeleriyle ilgili muhtelif yöntemler üzerinde çalışmaların sürdüğünü belirtti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler