1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İngiltere ve Norveç elektrik anlaşmasını imzalıyor

İngiltere ve Norveç elektrik anlaşmasını imzalıyor

Enerji Günlüğü - İngiltere ve Norveç, dünyanın en uzun deniz altı eletrik hattını döşemek için anlaşmayı bugün imzalıyor.Norveç elektrik şirketi...

İngiltere ve Norveç elektrik anlaşmasını imzalıyor

Enerji Günlüğü - İngiltere ve Norveç, dünyanın en uzun deniz altı eletrik hattını döşemek için anlaşmayı bugün imzalıyor.

Norveç elektrik şirketi Statnett ile İngiltere elektrik dağıtım şirketi National Grid, dünyanın en uzun deniz altı elektrik hattını döşemek için bugün Oslo'da anlaşma imzalayacaklar.

İmzalanacak olan anlaşmaya göre, toplam 730 km uzunluğunda elektrik hattı çekilecek ve hattın kapasitesi 1400 MW olacak. Bu hattın inşaası için maliyetin ise 1,5-2,1 milyar euro aralığında olacağı tahmin ediliyor.

Maliyetin bölüşüleceği projenin 2021'de tamamlanması hedefleniyor. Bu proje ayrıca iki ülke arasında gerçekleştirilecek olan ilk elektrik anlaşması olma özelliğini taşıyor.

DAHA YEŞİL VE EKONOMİK ENERJİ

National Grid Avrupa Geliştirme Müdürü Alan Foster, Norveç'in hidroelektrik santrallerinden alınacak olan düşük karbonlu enerji ile daha yeşil, daha ekonomik bir enerji mücadelesinde yol alacaklarını belirterek, ayrıca enerji kaynaklarını çeşitlendirerek yüksek enerji fiyatlarını düşürebileceklerini ifade etti.

GELECEĞİN ELEKTRİK SİSTEMİNİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI

Statnett CEO'su Auke Lont ise, projenin bir parçası olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, projenin sadece teknik anlamda rekor kıran bir teknolojiye sahip olmadığını, aynı zamanda artan yenilenebilir enerji üretiminin iki tarafa da iletilmesi anlamında geleceğin elektrik sisteminin önemli bir parçası olduğunu belirtti.

İNGİLTERE NORVEÇ'TEN ELEKTRİK ALACAK

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler