1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İngiltere’de enerji faturaları halkı zorlayacak

İngiltere’de enerji faturaları halkı zorlayacak

İngiltere’de enerji fiyatları Nisan’da yüzde 50'den fazla arttırılacak. Bu artışla ülke nüfusunun %27’si faturalarını ödemekte zorlanacak.

İngiltere’de enerji faturaları halkı zorlayacak

Enerji Günlüğü - İngiltere’de enerji faturalarını ödemekte zorlananların sayısının üçe katlanması bekleniyor.

Resolution Foundation tarafından yapılan bir çalışma, İngiltere'de enerji faturalarını ödemekte zorlanan hane halkı sayısının enerji fiyatlarının yüzde 50'den fazla artırılacağı Nisan ayında üçe katlanacağını ortaya koydu. 

Resolution Foundation'a göre İngiltere'de hane halklarının ortalama yıllık enerji faturaları Nisan ayında 2000 sterlin (GBP) seviyesine yükselecek. Elektrik ve ısınmadan oluşan enerji faturaları için yıllık gelirinin yüzde 10'undan fazlasını ayıran "Yakıt yoksulu" hane halkı sayısı İskoçya, Galler ve İrlanda'da üçe katlanarak yüzde 27'ye çıkacak. 

EK FİYAT YÜKÜNÜN TELAFİSİ 2,5 MİLYAR GBP MALİYET YARATACAK 

Bu yoksul hane halklarının karşı karşıya kalacakları yükün telafisi yıllık 300 GBP desteğin 8.5 milyon aileye verilmesi ile 2,5 milyar GBP maliyet yaratacak. 

HÜKÜMET ENERJİ ŞİRKETLERİNE ÖDEME YAPMAYI DEĞERLENDİRİYOR

Öte yandan İngiltere'de hükümet, artan enerji fiyatlarından tüketicileri korumak için, toptan gaz fiyatlarının keskin şekilde arttığı dönemlerde perakende enerji şirketlerine ödeme yapmayı değerlendiriyor. Financial Times'ın haberine göre, İngiliz hükümetinin üzerinde çalıştığı plan, toptan gaz fiyatlarının üzerinde uzlaşılan bir seviyenin altına gelmesi halinde aldıkları parayı hükümete geri döndürmelerini de içeriyor.  FT, tartışılmakta olan planın enerji şirketleri tarafından desteklendiğini ve hükümet tarafından "mantıklı" olarak görüldüğünü de belirtti.  

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler