1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İngiltere’de enerji fiyatları yüzde 50 artacak

İngiltere’de enerji fiyatları yüzde 50 artacak

İngiltere’de konutlarda enerji faturalarının %50 artması bekleniyor. Hükümet enerji maliyetlerinin düşürülmesi için bir paket üzerinde çalışıyor. 

İngiltere’de enerji fiyatları yüzde 50 artacak

Enerji Günlüğü - İngiltere'de hane halklarının enerji faturaları Nisan ayında yapılacak zam ile yüzde 50 civarında artacak.

İngiltere'de hane halklarının enerji faturalarına Nisan ayında zam yapılacak. Yapılacak olan bu zam ile birlikte faturalar yüzde 50 civarında artacak. Hükümet şimdi bu sorunu çözmenin yollarını arıyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Maliye Bakanlığı’nın enerji maliyetlerinin düşürülmesine yönelik bir paket üzerinde çalıştığını söyledi. 

MUHALEFETİN KDV İNDİRİMİ ÖNERİSİNE HÜKÜMETTEN RET

Muhalefetteki İşçi Partisi bu artışın azaltılması için KDV oranında indirim öneriyor. Ancak hükümet, enerji faturalarını düşürmek için KDV indirimine gitmeyecek. İngiltere Hazine Bakanlığı Müşteşarı Simon Clarke, tüketicilerin enerji faturalarını düşürmek için KDV oranında indirime gitmeyi doğru bir yol olarak görmediklerini söyledi. BBC'ye konuşan Clarke, "Bu noktada KDV indiriminin doğru müdahale yöntemi olduğuna ikna olmadık" dedi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler