1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İngiltere'den kaya gazına kötü karbon karnesi

İngiltere'den kaya gazına kötü karbon karnesi

Enerji Günlüğü - İngiltere, iklim hedeflerine ulaşabilmek için büyük emisyonlara yol açabilecek kaya (şeyl) gazı üretim yerlerinde belirli sınırlandırmalar...

İngiltere'den kaya gazına kötü karbon karnesi

Enerji Günlüğü - İngiltere, iklim hedeflerine ulaşabilmek için büyük emisyonlara yol açabilecek kaya (şeyl) gazı üretim yerlerinde belirli sınırlandırmalar getirecek.

İngiltere İklim Değişikliği Komitesi, hidrolik kırma yöntemiyle elde edilen kaya (şeyl) gazının İngiltere'nin iklim hedefleri ile uyumlu olmadığını belirtti.

İklim hedeflerine ulaşabilmek için büyük emisyonlara yol açabilecek şeyl gazı üretim yerlerinde belirli sınırlandırmalar getirilecek. Bu sınırlandırmalarda İngiltere'nin gaz tüketim karbon bütçesi gereksinimleri de dikkate alınacak.

Artan gaz talebini karşılamak ve iklim hedeflerine de uygun davranabilmek için İngiltere'nin şeyl gazı üretimi yerine ithal gaz tedarik etmesi gerektiğine dikkat çekiliyor.

İngiltere'nin şeyl gazı genel emisyon ayak izi sıkı bir şekilde düzenlendiği takdirde, iklim hedefine uygunluk konusunda, ithal gazlar ile benzerlik gösterebilecek. Sıkıca düzenlenmiş yerli üretim küçük bir emisyon tasarrufu sağlayabilecek.

Hükümet'in yasal danışma organlarından CCC, verdiği tavsiyelerinin yanı sıra 2016 yazında İskoç Hükümeti'ne petrol ve gaz konularındaki görüşlerini yayınlamayı planlıyor.

Karadaki petrol ve gaz endüstrisini temsil eden Birleşik Krallık Kara Petrol ve Gaz (UKOOG), İngiltere'nin şeyl gazı gibi bazı enerji kaynakları için güvenliği sağlayan yararlı katkılar yapabileceklerini belirtti. 

Raporda, sıkı bir şekilde düzenlenmiş şeyl gazının, gaz üretim emisyonlarını azaltmak için ülkenin ihtiyacını karşılayabileceğinden bahsedilirken LNG'den daha düşük kullanım ömrü emisyonuna sahip olduğunun da altı çizildi.

UKOOG'nin yüksek şeyl gazı üretim senaryosu ve CCC'nin en düşük gaz talebi senaryosunun yanında bir gerçek var ki Birleşik Krallık hala bir gaz ithalatçısı konumunda. Ancak Kuzey Denizi'ndeki üretim düşüşü ile ithal gaz yerine şeyl gazı fikri için önemli bir cephe daha açılmış oldu.

İklim hedefleri baz alınarak ve enerji talebi de göz önünde bulundurularak, ucuz yollu hidrojen, karbon yakalama ve depolama ile düşük emisyon sağlamak için teknolojiler geliştiriliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler