1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Intersolar 2015`e Türkiye çıkarması

Intersolar 2015`e Türkiye çıkarması

Enerji Günlüğü - Avrupa'nın en önemli güneş enerjisi fuarı Intersolar 2015 Europe'a, sektörün yükselen pazarı kabul edilen Türkiye damga vuracak.Avrupa'nın...

Intersolar 2015`e Türkiye çıkarması

Enerji Günlüğü - Avrupa'nın en önemli güneş enerjisi fuarı Intersolar 2015 Europe'a, sektörün yükselen pazarı kabul edilen Türkiye damga vuracak.

Avrupa'nın güneş enerjisi alanındaki en önemli etkinliği olarak gösterilen Intersolar 2015 Europe, 10-13 Haziran 2015 tarihleri arasında Almanya'nın Münih kentinde gerçekleştirilecek. Solar ekipman üreticileri ve anahtar teslimi tasarım-mühendislik-uygulama (EPC) firmaları başta olmak üzere güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren dünyanın önde gelen oyuncuları Intersolar 2015 etkinliklerinde buluşacak.

YENİ TEKNOLOJİLER, YENİ TRENDLER

Etkinlikler çerçevesinde bir yandan yeni solar teknolojileri sahne alacak, bir yandan da bu alandaki ana trendler ve izdüşümleri katılımcı ve ziyaretçilerin ilgisine sunulacak. Güneş enerjisi sistemlerinin yaygınlaşması için kritik önem taşıyan enerji saklama teknolojileri, bu yılki etkinliklerin en çok ilgi toplayacak konu başlıklarından biri olacak. Bu çerçevede enerji saklama teknolojileri üzerinde çalışan aktörler de, Intersolar 2015 buluşmasının en çok rağbet görecek unsurları arasında yer alacak. Intersolar 2015, gelişen pazarlar ile geleceğe dair en güncel projeksiyonların ele alınacağı panel ve seminer gibi buluşmalara da ev sahipliği yapacak.

TÜRKİYE'DEN GENİŞ KATILIM

Türkiye, Intersolar 2015 Europe'da geniş bir katılımla temsil edilecek. Bu konudaki öncülüğü ise ABB, CW Enerji, First Solar, IBC Solar ve SolarTürk'ün katkılarıyla, Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü GÜNDER üstleniyor. GÜNDER Başkanı Kemal Gani Bayraktar, "Hem Türkiye'nin güneş enerjisi potansiyelini yabancı yatırımcılara tanıtmak hem de Türkiye’deki oyunculara yurtdışında çeşitli imkânlar yaratmak amacıyla Intersolar 2015 Fuarı kapsamında bir dizi etkinlik planlandık" dedi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve belediyeler başta olmak üzere, çeşitli kamu kurum ve kuluşlarının güneş enerjisi alanında çok sayıda projesi bulunduğunu hatırlatan Bayraktar "Bu kurumlar yaklaşık bir yıl içinde yaklaşık 1500 MW’nin üzerinde projeyi hayata geçirmeyi planlıyor" dedi. Söz konusu projelerin hayata geçirilmesini, Türkiye solar sektörü için önemli bir fırsat olarak nitelendiren Bayraktar şöyle konuştu:

"Bu kurumlarda görevli ilgili personelin, saha gezileri aracılığıyla yurt dışındaki uygulamaları görmesi, Fuar ziyaretiyle de en son solar teknolojilerine bizzat şahit olması, yabancı firmalarla bire bir temas kurabilmeleri hedeflendi. Dokuz farklı kurumdan toplam 22 personelin bu etkinliklerden yararlanmasını sağlıyoruz."

LİSANS ALAN FİRMALARA FIRSAT

GÜNDER'in organize ettiği Almanya'daki teknik gezilere, GES projesi sahibi kamu kuruluşlarının yanı sıra TEDAŞ ve TEİAŞ personeli ile GES lisansı yarışmalarını kazanmış toplam 44 firmanın teknik personeli de katılabilecek. GÜNDER Başkanı Kemal Gani Bayraktar şöyle dedi:

"Ülkemizde şu anda aynı sahada kurulu en büyük solar tesisi 5.3 MW gücünde. Oysa bazı firmalar 20-30 MW'lık lisanslar kazandı. İlgili firmaların sahipleri ya da personelinin bu büyüklükte bir tesisin nasıl bir yapı olduğu, böyle bir tesisin nasıl işletildiği ve bakımının nasıl yapıldığı konularında bilgilendirilmesi önemli."

Intersolar 2015 sırasında düzenlenecek bazı etkinlikler:

- 9-12 Haziran 2015 tarihlerinde, iki gün süreyle biri 43, diğeri 54 MW gücündeki iki ayrı GES ziyaret edilecek.

- Intersolar Fuarı A2 Salonu 175 numaralı GÜNDER standında Türkiye'nin güneş enerjisi potansiyeli, endüstrisi ve mevzuatı tanıtılacak.

- 10 Haziran'da 13:00-16:00 saatleri arasında "Türkiye'nin Güneşi" konferansı yapılacak. Konferansta Türkiye’deki kamu güneş enerjisi projeleri ile güneş enerjisi sektörünün pazar gelişimi hakkındaki görüşleri tartışılacak.

- 10 Haziran'da 16:30-19:00 arasında Türkiye solar sektörü temsilcileri ile diğer fuar katılımcıları ve ziyaretçilerini buluşturacak Networking Reception gerçekleşecek.

- 11 Haziran 2015 günü Intersolar Fuarı ziyareti ile solar teknolojilerini daha yakından tanıma ve yenilikleri görme olanağı yaratılacak.

Mehmet KARA

Önceki ve Sonraki Haberler