1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı yeniden faaliyete hazır

Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı yeniden faaliyete hazır

Bugün itibarıyla operasyona hazır olan Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı bu hafta faaliyete geçecek ve günde 500 bin varil petrol tedarik edilebilecek.

Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı yeniden faaliyete hazır

Enerji Günlüğü - Yaşanan deprem felaketinde zarar gören Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nda bakım çalışmaları tamamlandı. Hat, hafta içinde faaliyete geçecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Abu Dabi Uluslararası Petrol Fuarı ve Konferansı’nda yaptığı konuşmada 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle zarar gören Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nı bu hafta içinde faaliyete geçireceklerini bildirdi. Türkiye'nin petrol ve doğal gaz konusunda öteden beri güvenilir bir güzergah olduğunu belirten Bayraktar, bugün itibarıyla günlük 2 milyon varil petrolün Türkiye'nin boğazlarından geçtiğini ve yaklaşık 45 yıldır aktif olan Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın da günlük 500 bin varil petrol kapasitesine sahip olduğunu kaydetti. 

Bayraktar, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler ile sel ve benzeri felaketler nedeniyle bakıma alınan Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'na yönelik, "Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı bugün itibarıyla operasyona hazır. Hattı bu hafta içinde faaliyete geçireceğiz. Boru hattı faaliyete geçtikten sonra küresel petrol piyasalarına 500 bin varil petrol tedarik edilebilecek" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler