1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İran gazı teslimatı yüzde 70 azaldı

İran gazı teslimatı yüzde 70 azaldı

Botaş, İran doğal gazının Türkiye’ye teslimatının, 1 Ocak itibariyle İran İletim Şebekesinden kaynaklı bir arıza nedeniyle %70 oranında azaldığını açıkladı.

İran gazı teslimatı yüzde 70 azaldı

Enerji Günlüğü - Gürbulak-Ağrı giriş noktasından sağlanan doğal gaz, İran İletim Şebekesinden kaynaklı bir arıza nedeniyle 01.01.2023 tarihinden itibaren %70 oranında azaldı.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) Genel Müdürlüğü bir açıklama yaparak, yılbaşı itibariyle İran doğal gaz akışında azalma olduğunu bildirdi. 

Açıklamada, “Ülkemize Gürbulak-Ağrı giriş noktasından sağlanan doğal gazın, İran İletim Şebekesinden kaynaklı bir arıza nedeniyle 01.01.2023 tarihinden itibaren %70 oranında eksik teslimat yapılacağı bildirilmiştir. Arızanın kısa sürede giderilmesi için İranlı muhataplarımız nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuş ve konu hassasiyetle takip edilmektedir. Kış döneminde bulunduğumuz bu dönemde, ülke genelindeki doğal gaz kullanımının olumsuz etkilenmemesi için gerekli tüm önlemler alınmış olup, ilave gaz ihtiyaçlarımız Doğal Gaz Depolama Tesislerimizden karşılanmaktadır” denildi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler