1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. İran nükleer tesisinde kaza!

İran nükleer tesisinde kaza!

İran'ın Natanz uranyum zenginleştirme tesisinde kaza yaşandığı ancak herhangi bir can ve mal kaybının olmadığı kaydedildi.

İran nükleer tesisinde kaza!

Enerji Günlüğü - İran'ın Natanz uranyum zenginleştirme tesisinde kaza yaşandığı ancak herhangi bir can ve mal kaybının olmadığı kaydedildi.

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi, İsfahan şehrinde bulunan Natanz nükleer tesisinde bir kaza yaşandığını ve tesisin açık alanındaki çelik konstrüksiyon inşaatının zarar gördüğünü duyurdu. Kemalvendi açıklamasında bir hasar, can ve mal kaybı olmadığını ve tesisin normal şekilde faaliyetlerini sürdürdüğünü de belirtti. 

IRNA'ya da konuşan Kemalvandi, "Nükleer atık ihtimaline ilişkin bir endişemiz bulunmuyor, çünkü henüz inşaat halinde olan ve faaliyette olmayan hangarlardan biri zarar gördü, tesisin kendisi değil" ifadesini kullandı.

100 bin metre karelik bir alanı kaplayan ve yerin 8 metre altında inşa edilmiş olan Natanz Uranyum Zenginleştirme Tesisi, Birleşmiş Milletler'in (BM) nükleer gözlemevinin denetlediği az sayıda İran tesisinden biri.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler