1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İran ve Rusya’nın elektrik şebekeleri senkronize edildi

İran ve Rusya’nın elektrik şebekeleri senkronize edildi

İran, yakın zamanda Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan ile elektrik şebekelerinin senkronize edileceğini duyurdu.

İran ve Rusya’nın elektrik şebekeleri senkronize edildi

Enerji Günlüğü - İran Enerji Bakanı Mehrabian, ülkedeki elektrik şebekelerinin Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan’la senkronize edileceğini duyurdu.

22. İran Uluslararası Elektrik Fuarı'nın açılış töreninde yapan İran Enerji Bakanı Ali Akbar Mehrabian, Rusya ve İran arasındaki elektrik şebekelerinin ön senkronizasyonunun tamamlandığını dile getirdi. Mehrabian, ülkenin elektrik şebekelerinin Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan ile senkronizasyon projesinin devam ettiğini ve teknik önlemlerin alınmakta olduğunu söyledi. İranlı Bakan, "Elektrik şebekelerinin senkronizasyonu ve bağlantısı İran'daki elektrik şebekesinin istikrara kavuşmasına yardımcı olacak" diye konuştu.

Ayrıca ulusal elektrik şebekesi Kasım 2019'da İran’ın elektrik şebekesiyle senkronize edilen ilk komşu ülke Irak olmuştu.

Söz konusu ülkelerin elektrik takası konusunu da görüştüklerini ifade eden Mehrabian, "Elektriğe ihtiyaç duyduğumuzda Azerbaycan, Ermenistan ve Türkmenistan'dan ithal edebiliriz. Elektrik fazlamız olduğu zamanlarda diğer ülkelere elektrik ihraç edebileceğiz ve tabii ki önceki yıllardaki sözleşmeleri uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler