1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran’da petrol işçileri protestoları destekliyor

İran’da petrol işçileri protestoları destekliyor

İran’da petrol rafinerileri ve petrokimya tesislerinde çalışan işçiler, ülke sathında devam eden protesto gösterilerine grevlerle destek vermeye başladı.

İran’da petrol işçileri protestoları destekliyor

Enerji Günlüğü - İran’da petrol rafinerileri ve petrokimya tesislerinde çalışan işçiler, ülke sathında devam eden protesto gösterilerine grevlerle destek vermeye başladı. 

İran’da Buşehr Petrokimya, Damavand Petrokimya ve Kangan Rafinerisi’ndeki işçiler ülke çapında devam eden protesto gösterilerine destek vermek amacıyla greve gitti. Buşehr Petrokimya’nın Asalouyeh Kompleksi'ndeki işçiler, “Korkmayın: Birlikteyiz!” sloganları atıyor. 

Sosyal medyada yayınlanan bazı paylaşımlara göre Asalouyeh'deki diğer şirketlerin çalışanları da greve eklemleniyor. 

Petrol Sözleşmeli İşçi Protestolarını Düzenleme Konseyi tarafından yapılan açıklamada, her ikisi de Bushehr'deki Asalouyeh Kompleksi'nde faaliyet gösteren Bushehr Petrokimya Şirketi ve Hengam Petrokimya Şirketi'ndeki taşeron işçilerin protestolarına başka şirketlerin işçileri de katılmaya başladı. 

Konsey açıklamasında, geçici işçi, sözleşmeli işçi ve4ya daimi statüdeki petrol, gaz ve petrokimya işçilerinin yanı sıra petrol kulelerindeki işçiler de protesto eylemine katılmaya ve ülke çapında grevlere hazırlanmaya davet edildi. Açıklamada grevlerin mücadelenin sadece başlangıcı olacağı ve ülkenin dört bir yanından halkla dayanışma ve birliktelik içinde her gün protestolara devam edileceği bildirildi. 

Konsey geçen hafta işçilerin protestocuların öldürülmesine kayıtsız kalmayacağını ve halka yönelik şiddet devam ederse greve gideceklerini açıklamıştı. 

Abadan Rafinerisi'ne hizmet veren özel zift nakliyatçısı şirketlerde çalışan çok sayıda kamyon sürücüsü de grev başlattı. Özel nakliyat şirketlerinden biri olan Pasargad Petrol Şirketi'nin sürücüleri 4 gündür herhangi bir yük almayı reddediyor. 

İran’da son günlerde Başkent Tahran'da Politeknik ve Amir Kabir üniversiteleri başta olmak üzere, üniversite öğrencileri de hükümet karşıtı protestolara destek vermeye başladı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler