1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İran`dan doğalgaz akışı yarıya düştü

İran`dan doğalgaz akışı yarıya düştü

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, İran’ın Türkiye’ye verdiği doğalgazda yaşanan azalmanın kış mevsiminde İran'ın artan talebi ve teknik nedenlerden kaynaklandığını...

İran`dan doğalgaz akışı yarıya düştü

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, İran’ın Türkiye’ye verdiği doğalgazda yaşanan azalmanın kış mevsiminde İran'ın artan talebi ve teknik nedenlerden kaynaklandığını ve giderilmek üzere olduğunu açıkladı.

BOTAŞ, İran’ın Türkiye’ye verdiği doğalgazı kıstığı iddialarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, endişe edilecek bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.

Açıklamada, İran’dan alınan doğal gazın teslim basıncının 8 Aralık saat 02.00 itibarıyla kontrat değerinin altına düşmesi sonucu doğal gaz miktarında yaklaşık %50 oranında bir azalma olduğu belirtilerek, "İranlı yetkililer ile yapılan görüşmede bu durumun İran’daki çetin kış şartları nedeniyle İran’ın artan doğal gaz tüketimi ve teknik sebeplerden dolayı oluştuğu ve en kısa sürede normal gaz sevkiyatı için gerekli çalışmaları yaptıkları öğrenilmiştir. Bu sabah itibarıyla da İran’dan alınan gaz miktarı kademeli olarak artmakta olup, normal değerlere yaklaşmaktadır.

Kış şartlarında zaman zaman karşılaşılan bu tür durumlarda arz-talep dengesini oluşturmak ve arz güvenliğini sağlamak için BOTAŞ olarak rutin uygulamalar yapılmakta olup, endişe edilecek bir durum söz konusu değildir.” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler