1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran’ın gözü OPEC başkanlığında

İran’ın gözü OPEC başkanlığında

Enerji Günlüğü - İran petrol bakanı Bijan Namdar Zanganeh, İran’ın OPEC başkanlığı için yürüttüğü çalışmalardan vazgeçmeyeceğini açıkladı.Mehr...

İran’ın gözü OPEC başkanlığında

Enerji Günlüğü - İran petrol bakanı Bijan Namdar Zanganeh, İran’ın OPEC başkanlığı için yürüttüğü çalışmalardan vazgeçmeyeceğini açıkladı.

Mehr haber ajansının haberine göre, geçtiğimiz Aralık ayında bazı Arap ülkelerinin İran’ın OPEC’in başkanlık koltuğuna oturmaya yönelik yaptığı başvuruyu veto etmelerine misilleme olarak, İran da bu ülkelerin OPEC başkanlıklarını desteklemeyecek.

İran’da yeni hükümetin göreve gelmesiyle petron bakanlığı koltuğuna oturan Zanganeh’e OPEC’de genel sekreterlik görevi istiyor. OPEC’de genel sekreterlik seçimi 4 Aralık’ta düzenlenecek. İran dışında Irak ve Suudi Arabistan da Genel sekreterlik için başvuran ülkeler oldular.

OPEC’in genel sekreteri koltuğu bu topluluğun yıllık üretim, fiyat ve ihracat politikalarını belirlemede önemli bir rol üstleniyor.

12 ülkeden oluşan OPEC, dünya petrol üretiminin yaklaşık yüzde 40’ını elinde bulunduruyor. OPEC’i Angola, Katar, BAE, Cezayir, İran, Irak, Libya, Nijerya, Kuveyt, Angola Suudi Arabistan ve Venezuela oluşturuyor.

ÇEVİRİ: Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler