1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. IRENA: Hidrojende yanlış kullanım enerji dönüşümünü yavaşlatır

IRENA: Hidrojende yanlış kullanım enerji dönüşümünü yavaşlatır

IRENA, yayınladığı son raporunda hükümetlerin hidrojen israfını önlemek için öncelik belirlemesi gerektiğini belirtti.

IRENA: Hidrojende yanlış kullanım enerji dönüşümünü yavaşlatır

Enerji Günlüğü - IRENA, son raporunda hidrojenin üretim, taşınma ve dönüştürülme gibi işlemlerinin büyük yatırım gerektiğini aktararak, “Hidrojenin gelişigüzel kullanımı enerji dönüşümünü yavaşlatabilir” dedi.

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı (IRENA) son raporunda, G-7'nin önde gelen sanayi ülkelerinden bazılarının hafif hizmet yakıt hücreli araçlar, enerji üretimi ve konut ısıtması için hidrojeni desteklediğini söyledi. IRENA, hidrojenin büyük potansiyeline rağmen, üretiminin, taşınmasının ve dönüştürülmesinin büyük bir enerji ve önemli bir yatırım gerektirdiğini vurgulayarak, "Bu nedenle hidrojenin gelişigüzel kullanımı enerji dönüşümünü yavaşlatabilir" ifadelerine yer verdi.

Hükümetlerin israfı önlemek için net öncelikler belirlemesi gerektiğini de belirten IRENA, söz konusu önceliklerin arasında mevcut hidrojen uygulamaları, temel kimyasallar, birincil çelik üretimi, gemicilik ve havacılığın yer aldığını aktardı.

EIB’DEN NAMİBYA’YA YEŞİL HİDROJEN İÇİN 500 MİLYON EUROLUK KREDİ

Öte yandan Avrupa Yatırım Bankası (EIB) ise yenilenebilir hidrojen ve yenilenebilir enerji yatırımlarını finanse etmek üzere Namibya ile 500 milyon euroya kadar potansiyel bir kredi için ortak bir bildiri imzaladı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler