1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. IRENEC 2020 başladı

IRENEC 2020 başladı

Avrupa Yenilenebilir Enerji Birliği Türkiye Bölümü EUROSOLAR Türkiye’nin her yıl düzenlediği IRENEC Uluslararası Yüzde 100 Yenilenebilir Enerji Konferansları’nın onuncusu başladı. 

IRENEC 2020 başladı

Enerji Günlüğü - Avrupa Yenilenebilir Enerji Birliği Türkiye Bölümü EUROSOLAR Türkiye’nin her yıl düzenlediği IRENEC Uluslararası Yüzde 100 Yenilenebilir Enerji Konferansları’nın onuncusu başladı. 

4-6 Haziran 2020 tarihleri arasında sanal ortamda gerçekleştirilecek olan ve mevcut enerji ağını gelecekte tümüyle yenilenebilir enerjilere dönüştürmenin Türkiye boyutunda değerlendirileceği IRENEC 2020 başladı. 

ENERJİDE ÇÖZÜM ÖNCELİKLE ENERJİNİN ETKİN KULLANIMI

Avrupa Yenilenebilir Enerji Birliği Türkiye Bölümü EUROSOLAR Türkiye Başkanı Tanay Sıdkı Uyar açılışta yaptığı konuşmada, “Enerjide çözüm öncelikle enerjinin etkin kullanımı. Daha az enerji tüketen teknolojiler kullanmamız lazım, ısıtma soğutma ve sanayi ve konutlarda. Birinci çözüm bu. İkinci çözüm ise topluluk enerjisine dayalı olarak tümüyle yenilenebilir enerjiye geçmek ve böylece bugün yaptığımız bir dolar yada TL yatırım ilerde üç ila sekiz dolar ya da TL olarak geri dönüyor. Yani ne kadar gecikirsek tahribat o kadar fazla oluyor” dedi.

TOPLUMSAL MALİYET KATMADAN DA EN UCUZ OLAN KAYNAĞI KULLANMAK GEREK

1980’li yıllardan itibaren insanlığın gündemine giren yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretiminin 2015 yılından itibaren bütün dünyada en ucuz hale geldiğini kaydederek, “Bugün artık dış maliyetleri katmadan da yenilenebilir enerji en ucuz hale geldi. Son geçen hafta Birleşik Arab Emirliklerinde bir güneş tesisi 1.35 dolar cente, yani on kuruşa elektrik üreteceğini garanti etti. Onun için şu anda artık toplumsal maliyet katılmadan da en ucuz olan kaynağı kullanmak gerektir ama bunun altyapısını oluşturmak lazım” ifadesini kullandı. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler