1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İspanya 5 depolama projesini finanse edecek

İspanya 5 depolama projesini finanse edecek

İspanyol hükümeti, 600 MW kapasiteli beş hibrit batarya enerji depolama projesini finanse edeceğini bildirdi.

İspanya 5 depolama projesini finanse edecek

Enerji Günlüğü - İspanyol hükümeti, kurulu kapasitesi en az 600 MW olan beş hibrit batarya enerji depolama projesini finanse edeceğini açıkladı. Her bir proje 15 milyon euroya kadar finansman sağlanacak.

İspanyol hükümeti, yenilenebilir kaynaklardan elektrik üreten hibrit enerji depolama projeleri için bir finansman programı açıkladı. Program, kümülatif kurulu kapasitesi en az 600 MW veya eşdeğer toplam enerji arzına sahip beş depolama projesini finanse edecek. Projeler yenilenebilir enerjilerle hibrit hale getirilmelidir, ancak fonlar yalnızca depolama eklentisini karşılayacaktır.

Proje ve geliştirici başına sağlanabilecek maksimum fon 15 milyon euro olarak belirtilirken, her bir kurulum için yardım miktarı, toplam proje maliyetlerine ve geliştiricilerin büyüklüğüne göre belirlenecek. Ayrıca fonların aynı maliyetleri karşılamak için kullanılmadığı sürece aynı proje hem İspanyol hükümetinin teşvik programı hem de Avrupa Birliği'nin diğer programları tarafından finanse edilebilir.

PROGRAMA SON BAŞVURU ARALIK’TA

Öte yandan 31 Aralık 2025 tarihine kadar sürecek olan programa, uygun projeler için 2022’nin Aralık ayına kadar başvuru yapılabilir.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler