1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İspanya, Fransa ve Portekiz yeni bir enerji hattı kuracak

İspanya, Fransa ve Portekiz yeni bir enerji hattı kuracak

İspanya, Fransa ve Portekiz deniz tabanlı bir boru hattı bağlantısı kurma konusunda anlaştı. Hat ile Barselona ve Marsilya arasında hidrojen ve gaz taşınacak.

İspanya, Fransa ve Portekiz yeni bir enerji hattı kuracak

Enerji Günlüğü - İspanya, Fransa ve Portekiz, İber Yarımadası’nı Avrupa'nın geri kalanına bağlayan bir enerji boru hattı inşa etmek için anlaştılar.

Rusya’nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle yaptırımlara tepki olarak Avrupa'nın çoğuna gaz teslimatını durdurması ardından, İspanya'dan Avrupa kıtasının geri kalanına enerji aktarmak için bir bağlantıya ilgi yeniden canlandı. İspanya başbakanı Pedro Sanchez, ‘Yeşil Enerji Koridoru’ adı verilen ve Paris'in uzun süredir direndiği bir proje ile ilgili 20 Ekim Perşembe günü uzlaşma sağlandığını duyurdu. Buna göre, İspanya, Fransa ve Portekiz doğalgaz boru hattı bağlantısı kurma konusunda anlaştı. 

Kurulacak olan boru hattı, İber Yarımadası’nı Fransa'ya ve dolayısıyla Barselona ile Marsilya arasındaki Avrupa enerji piyasasına bağlayacak. Sanchez, boru hattının Avrupa enerji piyasasının ihtiyaç duyduğu bir geçiş döneminde hidrojen ve gazı ulaştıracağını söyledi.

İspanya'nın şu anda deniz yoluyla gelen gazı işlemek için altı adet sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminali bulunuyor. Ancak Fransa'nın Avrupa'nın geri kalanıyla bağlantıları olan gaz şebekesiyle yalnızca iki düşük kapasiteli bağlantısı var.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler