1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Almanya Avrupa yeşil hidrojen hattı projesine katılacak

Almanya Avrupa yeşil hidrojen hattı projesine katılacak

İspanya ve Portekiz'deki üretim merkezlerinden yeşil hidrojeni Fransa’ya taşıyacak boru hattı Almanya'ya kadar uzatılacak.

Almanya Avrupa yeşil hidrojen hattı projesine katılacak

Enerji Günlüğü - Almanya, Portekiz, İspanya ile Fransa arasına inşa edilecek hidrojen boru hattı projesine katılacak.

Portekiz, İspanya ve Fransa'dan geçen yeşil hidrojen koridoruna Almanya da dahil olacak. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Paris'te Fransa Devlet Başkanı Emanuel Macron ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, İspanya ile Fransa arasına yeni bir hidrojen boru hattı inşa edilmesi projesine Almanya'nın da katılacağını söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da, Almanya'nın İspanya ile Fransa arasındaki yeni hidrojen boru hattı projesine katılacağını söyledi.

İspanya, Fransa ve Portekiz, Aralık ayında yaptıkları açıklamada yeşil hidrojeni Portekiz'den İspanya'nın Zaragoza şehrine ve Barselona limanından Marsilya'ya taşıyacak boru hatları inşa edeceklerini duyurmuşlardı. 

Boru hatlarının 2030 yılına kadar faaliyete geçmesi ve AB içinde tüketilen tüm hidrojenin %10'unu taşıması bekleniyor. Barselona-Marsilya boru hattı başlangıçta doğal gaz da taşıyacaktı, ancak İspanya, AB finansmanı sağlamak için bundan vazgeçti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler