1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İspanya AB'nin elektrikte tavan fiyat belirlemesini istedi

İspanya AB'nin elektrikte tavan fiyat belirlemesini istedi

İspanya, hızla yükselen elektrik fiyatlarını sınırlayacak tedbirler alması ve bir tavan fiyat belirlemesi için Avrupa Birliği'ne çağrıda bulundu. 

İspanya AB'nin elektrikte tavan fiyat belirlemesini istedi

Enerji Günlüğü - İspanya, hızla yükselen elektrik fiyatlarını sınırlayacak tedbirler alması ve bir tavan fiyat belirlemesi için Avrupa Birliği'ne çağrıda bulundu. 

Financial Times'a konuşan İspanya Başbakan Yardımcısı Terasa Ribera, yüksek elektrik fiyatlarının AB'nin karbon salımını azaltma girişiminin ters tepmesine yol açabileceği uyarısında bulundu. Ribera, AB'nin karbon salımını azaltma stratejisinin maliyetinin sıradan vatandaşlara yansıtılmasının önüne geçilmesini istedi. 

İspanya ve Avrupa genelinde elektrik fiyatlarının rekor seviyelere çıktığına işaret eden Ribera, AB'yi elektrik için bir tavan fiyat uygulamaya çağırdı. Ribera, "Maliyetleri kapsayan, ancak tüketiciler için de makul olan bir fiyata ihtiyacım var. Ancak AB Komisyonu bir çok iç rekabetin olduğu piyasa ile bunun uyumlu olmadığını düşünüyor" diye konuştu. 

İspanyol Bakan, AB'nin elektrik fiyat kurallarının hali hazırda büyük kömür sektörlerini devre dışı bırakmak için yatırıma ihtiyaç duyan Almanya ve Polonya'ya daha iyi hizmet eder göründüğünü vurgularken, İspanya'nın yeni bir fiyat mekanizması geliştirilmesi için bastırdığını ifade etti. 

 

İlgili Haberler