1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İspanya’nın elektrikte tavan fiyat talebine AB’den red

İspanya’nın elektrikte tavan fiyat talebine AB’den red

İspanya’nın artan elektrik fiyatlarının önüne geçebilmek için tavan fiyat belirlenmesi talebi AB tarafından uygun görülmedi.

İspanya’nın elektrikte tavan fiyat talebine AB’den red

Enerji Günlüğü - İspanya’nın artan elektrik fiyatlarının önüne geçebilmek için tavan fiyat belirlenmesi talebi AB tarafından uygun görülmedi.

Avrupa Komisyonu, İspanya Enerji ve Çevre Bakanı Teresa Ribera tarafından gönderilen ve toptan elektrik piyasalarında hızla artan fiyatlara yönelik reform yapılması çağrısında bulunan mektuba verdiği yanıtta, herhangi bir değişiklik yapmayı reddetti. Ribera, ülkede artan enerji maliyetleri nedeniyle yaptıkları fiyatlama mekanizması değişiklik talebinin AB tarafından reddedildiğini bildirdi. Ribera, AB Enerji Komiseri'ne fiyatlarda yükselişe neden olabilecek yeni AB mekanizmasının değişikliği talebi yaptıklarını ancak talebin "Mevcut uygulama en verimli, en basit ve en kolay uygulama" denilerek reddedildiğini belirtti. 

İspanyol hükümeti, tüketicilerin fosil yakıt santralleri tarafından belirlenen en yüksek maliyeti ödemek zorunda kalırken, daha düşük yenilenebilir enerji maliyetlerinden yararlanamayacaklarını savunuyor. 

ELEKTRİK FİYATLARI TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

AB spot fiyatları, yüksek gaz ve karbon fiyatlarının yanı sıra sınırlı rüzgar enerjisi nedeniyle bir kaç üye ülkede bugüne kadar 100,00 EUR/MWh seviyesinin üzerinde işlem gördü. İspanya'da, 12 Ağustos teslim tarihli elektrik fiyatı 115,83 EUR/MWh seviyesinden işlem yaparak tüm zamanların en yüksek değerli satışını gerçekleştirmişti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler