1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İspanya ve Yunanistan gaz tüketim kısıntısı teklifini kabul etmedi

İspanya ve Yunanistan gaz tüketim kısıntısı teklifini kabul etmedi

AB Komisyonu tarafından yapılan tüm üye ülkelerin Ağustos-Mart döneminde doğal gaz tüketimlerini yüzde 15 azaltmaları teklifi İspanya ve Yunanistan tarafından kabul edilmedi.

İspanya ve Yunanistan gaz tüketim kısıntısı teklifini kabul etmedi

Enerji Günlüğü - İspanya ve Yunanistan, AB Komisyonu'nun doğal gaz tüketiminin yüzde 15 kısılması planını reddetti.

İspanya Ekolojik Dönüşüm Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Teresa Ribera, AB Komisyonu'nun her üye ülkenin doğal gaz tüketimini yüzde 15 azaltması planını reddettiklerini açıkladı. Ribera, "Biz Avrupa değerlerini savunuyoruz, ancak bize önceden fikrimiz sorulmadan hazırlanmış bu sıkıntı verici planı kabul edemeyiz. Bu plan kesinlikle ne en etkili, ne en verimli ne de en adil olan" diye konuştu.  

YUNANİSTAN DA KABUL ETMEDİĞİNİ AÇIKLADI

İspanya'nın ardından Yunanistan da AB Komisyonu tarafından yapılan teklifi kabul etmedi. Yunanistan Hükümet Sözcüsü, AB Komisyonu'nun teklifini kabul etmediklerini duyurdu.  

Komisyon'un teklifini ilk reddeden İtalya, teklifin etkin ve adil olmadığını öne sürmüş ve tüketicilere gaz kullanımını azaltma yükümlülüğü getirmeyeceğini duyurmuştu. 

AB Komisyonu dün yayınladığı acil eylem planında, kış mevsiminin sorunsuz atlatılabilmesi için tüm üye ülkelerden gönüllü olarak doğal gaz tüketimlerini Mart ayına kadar yüzde 15 azaltmalarını talep etmişti. 

Önceki ve Sonraki Haberler