1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İspanya’dan ilave güneş ve rüzgar kapasite tahsisleri yolda

İspanya’dan ilave güneş ve rüzgar kapasite tahsisleri yolda

İspanya hükümeti, 1800 MW güneş enerjisi ve 1500 MW karasal rüzgar enerjisi kapasite tahsisi için Kasım ayında ihale düzenleyecek.

İspanya’dan ilave güneş ve rüzgar kapasite tahsisleri yolda

Enerji Günlüğü - İspanya, karbon emisyonlarını ve gaz tüketimini azaltmak için 22 Kasım'da 3300 MW'lık yenilenebilir enerji kapasitesi için bir ihale düzenleyecek.

İspanya Enerji Bakanlığı, İspanya'nın karbon emisyonlarını ve gaz tüketimini azaltmaya yönelik devam eden çabaları kapsamında 22 Kasım 2022 tarihinde 3300 MW yenilenebilir enerji kapasitesi için bir ihale düzenlemeyi planladığını açıkladı. 

Açıklamaya göre ihale ile toplam 2,9 milyar euro değerinde yatırım için 1800 MW güneş enerjisi ve 1500 MW karasal rüzgar enerjisi kapasitesi verilecek. Bu ihale, ülkenin 2025 yılına kadar 20 GW yeni yenilenebilir enerji üretimini teşvik etmeyi planı kapsamında Ekim ayında duyurulan 520 MW yeşil kapasite için yapılacak olan ihaleye ek olarak yapılacak. 

Yeni ihale sayesinde hükümet, yılda 11 TWh gaz (toplam talebin yaklaşık %2,9’u) tasarrufu sağlamayı planlıyor. Hükümet ayrıca önümüzdeki aylar için bir enerji tasarruf planını da onayladı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler