1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs arasında enerji işbirliği

İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs arasında enerji işbirliği

Enerji Günlüğü - İsrail Enerji Bakanı Silvan Shalom, Yunanistan Enerji Bakanı Yannis Maniatis ve Güney Kıbrıs Enerji Bakanı Lakkotrypis arasında...

İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs arasında enerji işbirliği

Enerji Günlüğü - İsrail Enerji Bakanı Silvan Shalom, Yunanistan Enerji Bakanı Yannis Maniatis ve Güney Kıbrıs Enerji Bakanı Lakkotrypis arasında dün imzalanan mutabakat zaptıyla, üç ülkenin enerji alanında işbirliğini geliştirmesi hedefleniyor.  

Lefkoşa’da imzalanan belge, üç ülkenin "enerji tedariği güvenliğini, sürdürülebilir kalkınmayı ve bölgesel işbirliğini" güçlendirmesini öngörüyor. Ortak projeler arasında üç ülkeyi deniz altından birbirine bağlayacak elektrik kablosu döşenmesine dayanan EuroAsia Interconnector projesi de yer alıyor.

Anlaşmayla ilgili değerlendirme yapan Güney Kıbrıs Enerji Bakanı Lakkotrypis, "Ekonomimizin daha rekabetçi olmasına yardımcı olacak bu anlaşmayla, Doğu Akdeniz'de üretilen elektriğin Avrupa Birliği enerji pazarına sunulması sağlanacak" dedi. 

Öte yandan üç ülke arasında imzalanan anlaşmayla ilgili Yunan Enerji Bakanı Yannis Maniatis ise, "Hiç şüphe yok ki enerji sektöründeki, özellikle hidrokarbondan faydalanmada gelişmeler ile Asya ve Avrupa'nın su altı kablosuyla bağlanması Doğu Akdeniz'de istikrar için önemli bir etkendir" açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler