1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İsrail’den Türkiye-Libya anlaşması yasadışı açıklaması

İsrail’den Türkiye-Libya anlaşması yasadışı açıklaması

İsrail, Türkiye ile Libya arasında yapılan deniz sınırı anlaşmasının yasadışı olduğunu, ancak Türkiye ile bir çatışmaya yol açmayacağını açıkladı.

İsrail’den Türkiye-Libya anlaşması yasadışı açıklaması

Enerji Günlüğü - İsrail, Türkiye ile Libya arasında yapılan deniz sınırı anlaşmasının yasadışı olduğunu, ancak Türkiye ile bir çatışmaya yol açmayacağını açıkladı.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, İsrail'in Libya ile Türkiye arasında deniz sınırlarının belirlenmesi için geçtiğimiz ay imzalanan anlaşmaya karşı olduğunu söyledi. Ancak Bakan Katz, bu anlaşmanın Türkiye ile bir çatışmaya yol açmasının muhtemel olmadığını da belirtti. 

Kantz açıklamasında, İsrail'in Türkiye ile Libya arasındaki anlaşmayı "illegal" olarak nitelediğini belirterek, "Ancak bu Türkiye'ye karşı koymak için savaş gemileri göndereceğimiz anlamına gelmiyor" dedi.

İsrail hükümeti, Libya ile Türkiye arasında yapılan anlaşmaya ilişkin olarak bugüne kadar resmi bir yorumda bulunmamıştı. Ancak Başbakan Netanyahu gelecek hafta Yunanistan'a resmi ziyarette bulunacak ve bu ziyarette Yunanistan ve Güney Kıbrıs ile birlikte İsrail doğalgazını Doğu Akdeniz'in altında Avrupa'ya taşıyacak bir boru hattı inşaası için planlar somutlaştırılacak.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler