1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İstanbul Anadolu Yakası elektrik dağıtımı da satışta

İstanbul Anadolu Yakası elektrik dağıtımı da satışta

Enerji Günlüğü - İstanbul Anadolu Yakasının da aralarında bulunduğu dört elektrik dağıtım bölgesi daha özelleştirilmek üzere ihaleye çıkarıldı.İstanbul...

İstanbul Anadolu Yakası elektrik dağıtımı da satışta

Enerji Günlüğü - İstanbul Anadolu Yakasının da aralarında bulunduğu dört elektrik dağıtım bölgesi daha özelleştirilmek üzere ihaleye çıkarıldı.
İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ (AYEDAŞ), Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ (Toroslar EDAŞ), Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (Dicle EDAŞ) ile Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ (Vangölü EDAŞ) blok satış yöntemiyle özelleştirilecek.
Yapılan duyuruya göre bu şirketlere ilişkin özelleştirme ihaleleri kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek. İhale komisyonunca gerekli görülürse ihaleler, pazarlık görüşmesine davet edilen teklif sahiplerinin katılımıyla açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek. Alıcı adayları, hisseleri satışa konu şirketler için ayrı ayrı teklif sunacak.
Katılımcıların önyeterlilik ve ihaleye katılabilmek için istenen belgelerle tekliflerini her bir dağıtım bölgesi için ayrı ayrı olmak üzere en geç 19 Şubat saat 17:00'ye kadar Özelleştirme İdaresi'ne teslim edmeleri gerekiyor.
İhale şartname ve tanıtım dokümanı bedelleri her bir şirket için 10'ar bin dolar.
İhaleler için belirlenen geçici teminat tutarları AYEDAŞ ve Toroslar EDAŞ için 25'er milyon dolar, Dicle EDAŞ için 10 milyon dolar, Vangölü EDAŞ için ise 5 milyon dolar olarak belirlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler