1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. İstanbul Belediyesi atıktan elektrik üretim tesisini tamamlayacak

İstanbul Belediyesi atıktan elektrik üretim tesisini tamamlayacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaklaşık 3 milyon kişinin günlük elektrik ihtiyacını karşılayacak atıktan elektrik üretimi projesini tamamlamak için 150 milyon euro dış kredi bulmak için yetki aldı.

İstanbul Belediyesi atıktan elektrik üretim tesisini tamamlayacak

Enerji Günlüğü - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaklaşık 3 milyon kişinin günlük elektrik ihtiyacını karşılayacak atıktan elektrik üretimi projesini tamamlamak için 150 milyon euro dış kredi bulmak için yetki aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Mart ayı toplantılarının ikinci birleşiminde duran yatırımlara hız kazandıracak önemli kararlara imza attı. Meclis üyelerinin oy birliğiyle alınan kararla, Eyüp ilçesi Işıklar’daki İBB Atık Yakma ve Enerji Üretimi Tesisi inşaatı için ise 150 milyon avro düşük faizli uzun vadeli dış kredi alınması onaylandı.

İSTANBUL’UN ÇÖPTEN ELEKTRİK ÜRETİMİ 2,5 KAT ARTACAK

İBB’nin 2017 yılında Eyüp Işıklar Mahallesi’nde yapımına başladığı Avrupa’nın en büyük “Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi”, çok büyük bir çevre yatırımı olma özelliğini taşıyor. Toplam 8 hektar alana sahip tesiste yılda 1 milyon ton atık bertaraf edilerek toplam 624 milyon kilowatt saat elektrik enerjisi üretilecek.

Yeni tesisin faaliyete girmesiyle çöpten elektrik üretimi yaklaşık 2,5 kat artmış olacak. Böylece İstanbul’un çöplerinden yaklaşık 3 milyon kişinin günlük elektrik ihtiyacına denk enerji elde edilecek. Tesislerde bertaraf edilecek çöpler sayesinde yılda 2 milyon ton karbon salımı önlenecek. Bu rakam; 3 bin 500 futbol sahası büyüklüğünde, 1 milyon adet ağacın ömrü boyunca doğada tutacağı karbon miktarına denk geliyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler