1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. İstanbul Belediyesi biyobozunur atıkları elektriğe dönüştürecek

İstanbul Belediyesi biyobozunur atıkları elektriğe dönüştürecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eyüpsultan ilçesinde kuracağı tesiste günde 350 ton kaynağında ayrılmış biyobozunur atığı işleyerek elektrik üretecek.

İstanbul Belediyesi biyobozunur atıkları elektriğe dönüştürecek

Enerji Günlüğü - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eyüpsultan ilçesinde kuracağı tesiste günde 350 ton kaynağında ayrılmış biyobozunur atığı işleyerek elektrik üretecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Işıklar (Kısırmandıra) Mahallesi sınırları içerisinde, Orman Genel Müdürlüğünden tahsisli yaklaşık 32 hektarlık alanın yaklaşık 25.000 m2’lik kısmında inşası devam eden Biyometanizasyon Tesisi’nde kapasite arttırmayı planlıyor.

Proje en başta İSTAÇ İstanbul Çevre Yönetimi San. ve Tic. A.Ş. tarafından  90 ton/gün tehlikesiz atık geri kazanım kapasiteli ve 3,39 MWt (1,4 MWe) ısıl güce sahip olarak planlanmış, ancak daha sonra proje İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na devredilmişti. Belediye de projede alan değişikliği yapılmaksızın, proje kapsamına eklenecek ilave bir hat vasıtası ile tehlikesiz atık geri kazanım kapasitesinin 350 ton/güne, ısıl gücünün ise 9,183 MWt (4,503 MWe)’ye çıkarılmasını planlıyor. Biyometanizasyon Tesisinin güney kesiminde kompost tesisi ve kuzey kesiminde henüz inşaat aşaması devam eden atık yakma tesisi bulunuyor.

Yaklaşık 14,5 milyon lira değerindeki proje kapsamında, günde 450 ton brüt biyobozunur atık tesise giriş yaparak atık ön işleme (ön şartlandırma) prosesine tabi tutulacak. Tesiste toplam 9,183 MWt (4,503 MWe) gücünde üç adet kojenerasyon ünitesi ile yılda 36,024 MWh elektrik üretilecek.

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler