1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İsveç’ten Akfel’in Gazprom itirazına ret

İsveç’ten Akfel’in Gazprom itirazına ret

İsveç Temyiz Mahkemesi, Akfel Gaz'ın Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom ile fiyat anlaşmazlığına ilişkin itirazını reddetti.

İsveç’ten Akfel’in Gazprom itirazına ret

Enerji Günlüğü - İsveç Temyiz Mahkemesi, Akfel Gaz'ın Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom ile fiyat anlaşmazlığına ilişkin itirazını reddetti.

İsveç Svea Temyiz Mahkemesi, Kasım 2018'de Gazprom'un fiyat formülünü değiştirebileceğini ve Akfel Gaz ile yapılan tedarik sözleşmesinde yer alan indirimi kaldırabileceği sonucuna varan Stockholm Tahkim Mahkemesi’nin kararını onadı. 

Gazprom, Türk doğal gaz ithalat şirketi Akfel Gaz Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile kontrat fiyatlama şartlarının gözden geçirilmesi konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Şubat 2018'de Stokholm Tahkim Mahkemesi’ne başvuruda bulunmuştu. Mahkeme Gazprom'un fiyat formülünü değiştirebileceğini ve Akfel Gaz ile yapılan tedarik sözleşmesinde yer alan indirimi kaldırabileceği sonucuna varmıştı. Türkiye'nin en büyük bağımsız ithalatçılarından biri olan Akfel Gaz, tahkim mahkemesinin Gazprom'un iddiasını yanlış ele aldığında ısrar ederek karara itiraz etmişti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler