1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İtalyan Parlamentosundan TAP üçlü anlaşmaya onay

İtalyan Parlamentosundan TAP üçlü anlaşmaya onay

Enerji Günlüğü - İtalyan Parlamentosu Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) üzerindeki üç taraflı Hükümetlerarası Anlaşmayı onayladı.İtalyan Parlamentosu,...

İtalyan Parlamentosundan TAP üçlü anlaşmaya onay

Enerji Günlüğü - İtalyan Parlamentosu Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) üzerindeki üç taraflı Hükümetlerarası Anlaşmayı onayladı.

İtalyan Parlamentosu, İtalya, Yunanistan ve Arnavutluk’un TAP’ın işletilmesi, inşası ve geliştirilmesi için bir dizi taahhüdlerini içeren üç taraflı Hükümetlerarası Anlaşmayı onayladı.

Anlaşma Topluluk Anlaşmalarıve Enerji Topluluğu Anlaşmaları çerçevesinde ülkelerin, TAP’ın  zamanında teslimi ve verimli çalışması konusunda işbirliği yapmalarını sağlayacak.

TAP Dış İlişkiler Direktörü Michael Hoffmann konuyla ilgili olarak, “ Yasanın onayı taraf ülkelerin TAP’a desteğini yasal ve düzenleyici bakış açısından güçlendiriyor” dedi.

İtalyan parlamentosunun bu onayı, Şah Deniz’in bu yıldan sonra alacağı yatırım kararları açısından Boru Hattı için bir kilometre taşı.

TAP Azerbaycan’da bulunan Şah Deniz ll sahasından Avrupa’ya doğal gaz taşıyacak. Yaklaşık 870 km uzunluğundaki Boru Hattı İtalya’nın güneyine gelmeden önce Yunanistan ve Arnavutluk ve Adriyatik Denizi’ni geçerek Türk – Yunan sınırına yakın Kipoi’de TANAP ile birleşecek. TAP hissedaları,%20 BP, %20 SOCAR, %20 Statoil, % 16 Fluxys, %10 Total, %9 E.ON ve %5 Axpo.

Önceki ve Sonraki Haberler