1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. ITC-Ka Enerji’nin biyogaz tesisleri GE teknolojisiyle elektrik üretecek

ITC-Ka Enerji’nin biyogaz tesisleri GE teknolojisiyle elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - ITC-Ka Enerji'nin üç yeni çöp gazı tesisi için GE Jenbacher* biyogaz motor teknolojisini ve Predix’in güç verdiği myPlant* Varlık...

ITC-Ka Enerji’nin biyogaz tesisleri GE teknolojisiyle elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - ITC-Ka Enerji'nin üç yeni çöp gazı tesisi için GE Jenbacher* biyogaz motor teknolojisini ve Predix’in güç verdiği myPlant* Varlık Performans Yönetimi (APM) çözümünü sağlayacak.

GE (General Electric), ülkedeki en büyük çöp gazı üreticisi ITC-Ka Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin sahip olduğu üç yeni çöp gazı tesisine Jenbacher* biyogaz motor teknolojisini ve Predix’in güç verdiği myPlant* Varlık Performans Yönetimi (APM) çözümünü sağlayacağını duyurdu.

Bu yeni üç çöp gazı tesisi, organik atıkları yenilenebilir enerjiye ve ısı üretebilen biyogaza dönüştürecek. Üretilen biyogaz, Eskişehir'de dört, Antalya'da dokuz ve Alanya'da üç tane Ecomagination sertifikalı GE Jenbacher J420 biyogaz motoruna enerji verecek. Ortak Azot Oksit limitinin maksimum %50'sini üretmek üzere yapılandırılmış olan bu motorlar, ülke şebekesine 22 MW elektrik sağlayacak. Bu da üç şehirde yaklaşık 30 bin konuta yetecek kadar elektrik üretileceği anlamına geliyor.

GE, Jenbacher biyogaz motorlarına ek olarak gaz motorları için motor çalışma süresini ve verimliliğini artıran ve yaşam döngüsü maliyetlerini azaltan myPlant Varlık Performans Yönetimi (APM) dijital çözümünü de sunacak. GE’nin bu çözümü, ITC'nin jeneratör setlerine uzaktan erişimini, optimize edebilmesini ve sorunları gidermesini sağlarken, güvenilirliği ve performansı etkileyen olayları önlemek için öngörülebilir analizleri kullanmasına da imkan tanıyacak. Parçalara yönelik uzun süreli servis hizmeti de projenin kapsamında (59.999 çalışma saatine kadar) yer alıyor. GE'nin uzun vadeli iş ortağı Topkapı Endüstri de kurulum hizmetleri sunacak.

GE’nin Avusturya'da Jenbach’daki Distributed Power tesisinde üretilecek ekipmanın, 2017'nin ikinci yarısında hizmete girmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler