1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Adana’daki ITC Adanus Enerji Üretim Tesisi sahasına GES kurulacak

Adana’daki ITC Adanus Enerji Üretim Tesisi sahasına GES kurulacak

ITC-KA Enerji, Adana’daki Entegre Katı Atık Tesisine yardımcı kaynak olarak 5 MW’lık GES ve 500 ton/gün kapasiteli Atıktan Türetilmiş Yakıt Tesisi kuracak.

Adana’daki ITC Adanus Enerji Üretim Tesisi sahasına GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Adana’daki ITC Adanus Enerji Üretim Tesisi, 5 MW’lık GES ve 500 ton/gün kapasiteli Atıktan Türetilmiş Yakıt Tesisi ile hibrit santrale dönüştürülecek.

ITC-KA Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından Adana İli, Sarıçam İlçesinde  “ITC Adanus Enerji Üretim Tesisi Yardımcı Kaynak GES ve Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama Tesisi” projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Projenin değeri 93 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında ITC Entegre Katı Atık sahası içerisinde yer alan ITC Entegre tesis ile birlikte çalışacak 4000 m2’lik Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama Tesisi kurulacak. Ayrıca 136.800 m2’lik alan içerisinde GES projesi kurulacak. 

Proje kapsamında, kurulması planlanan Güneş Enerjisi Santralinin kapasite olarak 11.040 adet en az 550 Wp çıkış gücüne sahip fotovoltaik panel kullanılacak. Böylece tesisin kapasitesi 5 MW olacak. Proje kapsamında üretilecek enerji Cihadiye TM'nin OG Barası (50+50 MVA) bağlanacak. 

ATIKTAN TÜRETİLMİŞ YAKIT ÇİMENTO TESİSLERİNE GÖNDERİLECEK

Tehlikeli ve tehlikesiz yanabilir nitelikli atıkların ekonomiye yeniden kazandırılması amacıyla kurulacak olan Atıktan Türetilmiş Yakıt Tesisinin kapasitesi 500 ton/gün olacak. Tesiste üretilen atıktan türetilmiş yakıt çimento tesislerine ek yakıt olarak gönderilecek. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler