1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. İzmir Çiğli’de bölgesel ısıtma için jeotermal kaynak aranacak

İzmir Çiğli’de bölgesel ısıtma için jeotermal kaynak aranacak

Kordelion İşletmeleri A.Ş., İzmir’in Çiğli ilçesinde bölgesel ısıtma ve termal sağlık amaçlı iki sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

İzmir Çiğli’de bölgesel ısıtma için jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Kordelion İşletmeleri A.Ş., İzmir’in Çiğli ilçesinde bölgesel ısıtma ve termal sağlık amaçlı iki sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

Kordelion İşletmeleri A.Ş. tarafından İzmir’in Çiğli İlçesinde 3395346 Erişim Numaralı ve 1598 arama ruhsatlı (ER: 3395346) sahada bölgesel ısıtma ve termal sağlık amaçlı jeotermal kaynak arama çalışması planlıyor. Şirket proje ile Balçova ve Narlıdere'deki jeotermal kaynak kullanımına yönelik uygulamalarının bir benzerini Karşıyaka ve Çiğli bölgelerinde hayata geçirmeyi amaçlıyor.

4 milyon lira değerindeki proje kapsamında 2 adet lokasyonda 1.200±100 metre derinliğinde sondaj yapılarak jeotermal kaynak aranacak.

Kuyulardan elde edilmesi beklenen jeotermal akışkanın bölgesel ısıtma ve termal sağlık amacıyla kullanılması amaçlanıyor. Bu çerçevede jeotermal kaynak alanı olarak belirlenen bölge civarındaki yerleşimlere jeotermal kaynak kullanılarak ısıtma ve sıcak su iletilmesi hizmeti sunulması hedefleniyor. 

Arama faaliyeti sonrasında kuyu verileri değerlendirilerek uygun yatırım planı yapılacak.

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler