1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. İzmir Tire’de kanatlı hayvan atıkları elektriğe dönüşecek

İzmir Tire’de kanatlı hayvan atıkları elektriğe dönüşecek

Alp Bioenerji Elektrik, İzmir’in Tire ilçesinde kuracağı 2,4 MW’lık biyogaz tesisinde günde 98 ton kanatlı hayvan dışkısını işleyerek elektrik üretecek.

İzmir Tire’de kanatlı hayvan atıkları elektriğe dönüşecek

Enerji Günlüğü - Alp Bioenerji Elektrik, İzmir’in Tire ilçesinde kuracağı 2,4 MW’lık biyogaz tesisinde günde 98 ton kanatlı hayvan dışkısını işleyerek elektrik üretecek.

Alp Bioenerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından, İzmir’in Tire ilçesinde 2,4 MWe elektrik enerjisi üretecek Alp Biyoenerji Biyogaz Tesisinin kurulması planlanıyor. Projenin değeri 11,1 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında kurulacak olan tesise bölgeden getirilecek olan organik içerikli atıkların (kanatlı hayvan yetiştiriciliğinden kaynaklı dışkı atığı) anaerobik ortamda biyolojik olarak parçalanması sağlanacak. Biyolojik olarak parçalanma sırasında açığa çıkacak olan biyogazdan, toplam gücü 2,4 MW olan kojenerasyon ünitesi dizayn edilecek. Böylelikle tesiste 98 ton/gün biyobozunur atık işlenecek. 

Biyogazın, elektrik üreten biyogaz motorları için bir enerji kaynağı olarak kullanılabilmesinden önce katışıkları ve nemi temizlenecek. Üretilen elektrik enerjisi ise şebekeye verilecek. Elde edilen ısı ise, biyogaz reaktörünün ısıtılmasında kullanılacak. Artanı da işletmenin ihtiyaçlarını karşılamak üzere sevk edilecek. 

Enerji Günlüğü

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler