1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Tire'deki Alp Bioenerji BES'in inşaatı başlıyor

Tire'deki Alp Bioenerji BES'in inşaatı başlıyor

Alp Bioenerji AŞ, İzmir'in Tire ilçesinde kurmayı planladığı Alp Bioenerji BES’in inşaatını başlatıyor. Projeye 49 yıllığına üretim lisansı verildi.

Tire'deki Alp Bioenerji BES'in inşaatı başlıyor

Enerji Günlüğü - Alp Bioenerji AŞ, İzmir Tire’de planladığı Alp Bioenerji BES’in inşaatını başlatıyor. Tesis için 49 yıllık üretim lisansı verildi. 

Alp Bioenerji Elektrik Üretim AŞ, İzmir ilinin Tire ilçesinde planladığı Alp Biyoenerji Biogaz Tesisinin (BES) inşaatına başlıyor. Şirket 07 Mart 2024 tarihinde proje için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulundan (EPDK) üretim lisansını aldı. Tesisin EÜ/12473-1/06125 numaralı üretim lisansı 49 yıl boyunca geçerli olacak. 

Devreye alındığında 2,4MWe işletme kapasitesiyle çalışacak olan tesiste günlük 98 ton kadar kanatlı gübresi işlenerek elektriğe dönüştürülecek. Tesiste önce bölgedeki kanatlı hayvan yetiştiriciliği tesislerinden toplanacak olan havan dışkıları, anaerobik ortamda biyolojik olarak parçalanacak. Bu şekilde işlenen gübreden elde edilecek olan biyogaz ise kojenerasyon ünitesinde yakılarak, elektrik üretiminde kullanılacak.

İlgili Haberler