1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İzmirgaz’dan tüketicilere açıklama

İzmirgaz’dan tüketicilere açıklama

Enerji Günlüğü - İzmirgaz, artan doğalgaz talebinin karşılanmasında kurallara uyulması halinde tüketicilerin işlemlerinin kısa sürede tamamlanacağını...

İzmirgaz’dan tüketicilere açıklama

Enerji Günlüğü - İzmirgaz, artan doğalgaz talebinin karşılanmasında kurallara uyulması halinde tüketicilerin işlemlerinin kısa sürede tamamlanacağını açıkladı.

İzmirgaz, doğalgaz talebinin yoğunlaşması üzerine, talep sahiplerinin doğalgaza geçişlerinde yaşanabilecek olası sorunları en aza indirmek için yazılı açıklama yaptı.

Kurallara uyulması halinde tüketicilerin işlemlerinin kısa sürede tamamlanarak kullanıma geçebileceğinin belirtildiği açıklamada, abonelik işlemleri ile kullanım aşamasına kadar geçen süreçte tüketicilerin dikkat etmesi gereken hususlar şöyle sıralandı:

ABONELİK İŞLEMLERİ 9 AYRI NOKTADA

Abonelik işlemeleri Halkapınar, Bornova, Buca, Gaziemir, Karabağlar, Karşıyaka, Konak, Aliağa ve Tire?de bulunan abone merkezlerinde ilk etap da nüfus cüzdanı ile aynı gün yapılmaktadır.

TESİSAT FİRMASI YETKİLİ OLMALI

Tesisat dönüşümü için anlaşılan firma mutlaka İzmirgaz'dan yetkili olmalı, yetkisiz firmalara dönüşüm yaptırılmamalı. İç tesisat firmalarının bilgisayar ortamında gönderdiği projeler bilgi veya teknik eksiklik olmadığı takdirde 2 iş günü içinde kayıtları gerçekleştirilerek firmanın onay bedelini ödemesinin ardından 2 iş gününde onaylanmaktadır. Projelerde eksik tespit edilirse yetkili firmaya iadesi yapılmaktadır.

PROJELERE ELEKTRONİK KONTROL

Bilgisayar ortamında kontrol edilen projeler elektronik olarak imzalanmaktadır. Bu aşamada abonelik sözleşmesi imzalanarak güvence bedeli yatırılabilir. Onaylanmış projenin ilgili evrakları firma tarafından teslim edildiğinde (sigorta poliçe, doğalgaz dönüşüm sözleşmesi v.b.) dijital olarak arşivlenir. Ardından, aboneye ait sayaç ve regülatör aynı gün firmaya teslim edilir. İşlemleri eksiksiz tamamlamış abonelerin tesisat muayene randevuları firmalar tarafından online olarak alınır. Başvurusu yapılan abonelerin en geç 6 gün içerisinde gaz arzı sağlanır.

İŞLEMLER EKSİZ TAMAMLANMALI

Konutlarda tesisatların tamamlanmış olması doğalgazı kullanmaya hazır olunduğu anlamına gelmemektedir. Doğalgazın biran önce kullanılabilmesi için sözleşme yapılan yetkili firma ve abonenin, imalat ve abonelik işlemleriyle ilgili yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirmesi gerekmektedir. Ayrıca, tüm işlem süreçleri www.izmirgaz.com.tr kurumsal web sitesinde online işlemler bölümünde abone referans no yazılarak takip edilebilmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler