1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Japonlar Ay’a güneş yüzüğü takacak!

Japonlar Ay’a güneş yüzüğü takacak!

Enerji Günlüğü – Japon Shimizu şirketi Ay’ın ekvatorunu güneş paneli kemeri ile kuşatarakAy’ı dev bir güneş paneli istasyonuna çevirmeyi planlıyor.Japon...

Japonlar Ay’a güneş yüzüğü takacak!

Enerji Günlüğü – Japon Shimizu şirketi Ay’ın ekvatorunu güneş paneli kemeri ile kuşatarakAy’ı dev bir güneş paneli istasyonuna çevirmeyi planlıyor.

Japon mühendislik ve yapı firması Shimizu ayın ekvatoruna 6.800 millik güneş kemeri yerleştirmeyi planlıyor. Şirket 2035 yılında inşaya başlamak için 2020 yılına kadar bir pilot gösteri planlıyor.

AY YÜZÜĞÜ UZAKTAN KONTROLLÜ ROBOTLARLA KURULACAK

Tamamen uzaktan kumandalı robotlarla kurulacak olan Ay yüzüğü, yaklaşık 6.800 millik Ay ekvatorunu saracak ve 248 mil genişliğinde olacak. Toplanan güneş enerjisi mikrodalgalar ve laserlerle dünyaya yansıtılacak ve burada da elektriğe dönüştürülecek.

AY YÜZÜĞÜ 13.000 TERRA WATT ENERJİ ÜRETEBİLECEK

Shimizu Ay Yüzüğü’nün 13.000 terra watt enerji üretebileceğini söylüyor. Karşılaştırmak gerekirse, Suffolk’ta bulunan Sizewell B nükleer reaktörü 1.198 megawat elektrik üretiyor.

Şirketin mühendislerine göre Ay’ın ekvatoru yeterli miktarda güneşe sahip ve dünyada olduğu gibi bazı hava sorunları da yaşanmıyor.

Shimizu yaptığı açıklamada, “ hemen hemen hiç tükenmeyen, çevreyi kirletmeyen güneş enerjisi hayatımıza olduğu kadar doğaya da refah getiren nihai yeşil enerji kaynağıdır” dedi.

NASA YILLARDIR UZAYDA GÜNEŞ SİSTEMLERİNİ ARAŞTIRIYOR

Bu girişim dünyanın azalan enerji kaynaklarına bir çözüm arayışı olarak uzayda güneş enerjisi üretimi için yapılan ilk girişim değil. NASA on yıllardır uzay tabanlı güneş sistemlerini araştırıyor.

FİKRE SICAK BAKMAYANLAR DA VAR

Liverpool Üniversitesi Stephenson Enstitüsü Yenilenebilir Enerji direktörü Prof Werner Hofer, bu fikre sıcak bakmıyor. Hofer, bunun inanılmaz pahalı bir yatırım olduğunu ve yatırılan sermayenin asla geri dönüşü olamayabileceğini söylüyor.

Kaynak: The İndependent

Önceki ve Sonraki Haberler