1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Japonya emisyon azaltma hedefini iki kat arttırdı

Japonya emisyon azaltma hedefini iki kat arttırdı

Karbon emisyonlarını azaltma hedefini iki kat arttıran Japonya 2030 yılına kadar emisyonlarını 2013 seviyelerine göre yüzde 46 azaltacak.

Japonya emisyon azaltma hedefini iki kat arttırdı

Enerji Günlüğü - Karbon emisyonlarını azaltma hedefini iki kat arttıran Japonya 2030 yılına kadar emisyonlarını 2013 seviyelerine göre yüzde 46 azaltacak.

2050 yılına kadar karbon nötr bir ekonomi olma hedefi koyan Japonya bu hedefine ulaşabilmek için karbon azaltım hedefini iki kat arttırdı. Japonya başbakanı Yoshihide Suga, ABD Başkanı Joe Biden'ın ev sahipliğinde Perşembe günü düzenlenen sanal iklim zirvesine katılmadan saatler önce, sera gazı emisyonlarını azaltmak için iddialı yeni bir hedef açıkladı. Suga, 2030 itibarıyla gaz emisyonlarını 2013 seviyelerine göre %46 azaltma hedefini duyurdu. Japonya Ekim ayında 2030 yılına kadar emisyonlarını 2013 seviyelerine göre % 26 azaltmayı hedeflediğini açıklamıştı.

“KOLAY OLMAYACAK”

Bu hedefe ulaşmanın kolay olmayacağını belirten Suga, “Hedefe ulaşmak için, ekonomi ile çevreyi birbirine bağlayan pozitif bir döngü oluşturarak güçlü bir büyüme sağlarken, somut önlemleri sıkı bir şekilde uygulayacağız” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler