1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Honda 2040’a kadar benzinli araç satışını sonlandıracak

Honda 2040’a kadar benzinli araç satışını sonlandıracak

Japon otomotiv şirketi Honda, 2040’a kadar benzinli ve dizel araç satışlarını sonlandırarak sadece elektrikli araç satmayı hedefliyor.

Honda 2040’a kadar benzinli araç satışını sonlandıracak

Enerji Günlüğü - Japon otomotiv şirketi Honda, 2040’a kadar benzinli ve dizel araç satışlarını sonlandırarak sadece elektrikli araç satmayı hedefliyor.

Japonya'nın en büyük ikinci otomobil üreticisi olan Honda iklim hedefleri kapsamında elektrikli araç hedeflerini netleştiriyor. Honda CEO’su Toshihiro Mibe, 2040 yılına kadar şirketin sattığı araçlarının tamamının elektrikli araçlar ve yakıt hücreli araçlar olmasını hedeflediğini açıkladı. Şirket bu tarih itibarıyla benzinli ve dizel araç satışlarını sonlandırmayı hedefliyor. 

AR-GE'YE 46 MİLYAR DOLAR YATIRIM

Önümüzdeki altı yıl içinde elektriğe geçiş dahil olmak üzere araştırma ve geliştirme girişimlerine toplam 46,3 milyar dolar yatırım yapacaklarını belirten Mibe, "Hükümetin hedefi son derece zor olsa da, Japonya'nın 2050'de karbon nötr hale gelmesi açısından bunun uygulanabilir bir hedef olduğuna inanıyorum” ifadesini kullandı. 

Şirket, Kuzey Amerika ve Çin dahil olmak üzere tüm büyük pazarlarda elektrikli araçlar ve yakıt hücreli elektrikli araç satışlarının 2030'a kadar satışların yüzde 40'ını ve 2035'e kadar yüzde 80'ini oluşturmasını bekliyor.

Geçtiğimiz günlerde Japonya Başbakanı Yoshihide Suga ülkenin emisyon salınım hedefini iki katına çıkararak 2030 yılı itibarıyla emisyonları yüzde 46 azaltmayı hedeflediğini ve bu hedefi de aşmayı amaçladıklarını açıklamıştı.

Honda, Kuzey Amerika'da General Morots ile birlikte, 2024 yılı itibarıyla Ultium pillerini kullanarak ortaklaşa geliştirdikleri elektrikli araç modelini piyasaya sunacak. Ayrıca şirket e: Architecture adlı yeni bir elektrikli araç platformu da piyasaya sürecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler