1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Honda’nın ilk elektrikli SUV aracı 2024’te yollarda

Honda’nın ilk elektrikli SUV aracı 2024’te yollarda

Japon otomotiv şirketi Honda, Prologue adını verdiği ilk tamamen elektrikli SUV aracını 2024 başlarında satışa çıkaracak.

Honda’nın ilk elektrikli SUV aracı 2024’te yollarda

Enerji Günlüğü - Japon otomotiv şirketi Honda, Prologue adını verdiği ilk tamamen elektrikli SUV aracını 2024 başlarında satışa çıkaracak.

İklim hedefleri kapsamında 2040 yılına kadar benzinli ve dizel araç satışlarını sonlandırarak sadece elektrikli araç satmayı hedefleyen Japonya'nın en büyük ikinci otomobil üreticisi Honda, ilk tamamen elektrikli SUV aracını 2024'ün başlarında Kuzey Amerika'da satışa çıkaracağını duyurdu. 

Honda aracın ismini Prologue olarak açıkladı, ancak otomobilin ayrıntılarıyla ilgili bir bilgi vermedi. Honda-General Motors ortaklığının ürünü olan Prologue, şirketin "yeni elektrikli çağ" olarak adlandırdığı dönemin de başlangıcını simgeliyor. 

Honda, Kuzey Amerika'da General Motors ile birlikte, Ultium bataryaları kullanarak ortaklaşa elektrikli araç modelini geliştirdiklerini açıklamıştı. Honda’nın 2024 yılında ABD'de satışa çıkarmak üzere üreteceği diğer SUV modelinin ismi ise henüz açıklanmadı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler