1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Japonya’dan atık nükleer su açıklaması

Japonya’dan atık nükleer su açıklaması

Japonya, geçen hafta Pasifik Okyanusu’na boşaltmaya başladığı Fukuşima NGS’nin atık nükleer suyun herhangi bir radyoaktiviteye yol açmadığını açıkladı.

Japonya’dan atık nükleer su açıklaması

Enerji Günlüğü - Japonya’nın Perşembe günü Fukuşima santralinden Pasifik Okyanusu’na saldığı suyun çoğu radyoaktif elementi gidermek üzere filtrelendiği ve güvenli olduğu kaydedildi.

Japonya Çevre Bakanlığı, Fukuşima Nükleer Enerji Santrali’ndeki hasarlı reaktörleri soğutmak için kullanılan arıtılmış suyu denize boşaltmaya başlamasından günler sonra, konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, deniz suyunda yapılan testlerde radyoaktivite tespit edilmediği kaydedildi.

Japonya’nın Perşembe günü Fukuşima santralinden Pasifik Okyanusu’na su salmaya başlaması, Japonya’da ve başta Japonya’dan su ürünleri ithalatını yasaklayan Çin olmak üzere komşu ülkelerde protestolara yol açmıştı.

Bilimsel kuruluşlar suyun, hidrojenin radyoaktif bir izotopu olan trityum dışındaki çoğu radyoaktif elementi gidermek üzere filtrelendikten sonra güvenli olduğunu söylüyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler