1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çin, Japonya’dan güvenli nükleer atık bertarafı talep ediyor 

Çin, Japonya’dan güvenli nükleer atık bertarafı talep ediyor 

Japon hükümeti, 2011'deki Fukuşima Nükleer Santrali'nde biriken radyoaktif atık suyu bu bahar veya yaz aylarında Pasifik Okyanusu’na boşaltacağını açıkladı.

Çin, Japonya’dan güvenli nükleer atık bertarafı talep ediyor 

Enerji Günlüğü - Çin, Japonya'dan nükleer atık sularını "bilimsel, şeffaf ve güvenli bir şekilde" bertaraf etmesini istedi. 

Japon hükümeti, bu bahar veya yaz aylarında 2011 yılında felaketin yaşandığı Fukushima Nükleer Güç Santrali’nden arıtılmış su salmaya başlayacağını açıkladı. Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mao Ning, Pekin'de düzenlediği basın toplantısında, Tokyo'nun "komşuları da dahil olmak üzere ilgili tüm taraflar tam bir anlaşmaya varana kadar akıtma projesini başlatmaması gerektiğini" söyledi. Mao, uluslararası toplumdan gelen eleştirileri ve ilgili tarafların çıkarlarını hiçe sayarak, Fukuşima'nın nükleer bulaşmış atık sularını denize boşaltmanın son derece sorumsuzca bir hareket olduğunu belirtti.

Japon hükümeti 2021 yılı Nisan ayında yaptığı açıklamada, 2011’deki Fukuşima Nükleer Santrali'nde biriken radyoaktif atık suyunu 2022’den sonra depolama tanklarında yer kalmayacağından Pasifik Okyanusu’na boşaltma kararı aldığını duyurmuştu. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler