1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. JED Başkanı Kındap: Jeotermalde yatırım iştahı yaratılmalı 

JED Başkanı Kındap: Jeotermalde yatırım iştahı yaratılmalı 

Jeotermal Enerji Derneği (JED) Başkanı Ali Kındap, jeotermalde yatırım yapılabilir noktaya ulaşılması gerektiğini söyledi. 

JED Başkanı Kındap: Jeotermalde yatırım iştahı yaratılmalı 

Enerji Günlüğü - Jeotermal Enerji Derneği (JED) Başkanı Ali Kındap, derneğin ikinci olağan genel kurulunda yaptığı konuşmada, jeotermal enerji alanında 2010-2020 yılları arasındaki yatırım ivmesinin, dünyada eşi ve benzeri görülmeyen bir başarı öyküsü yazdırdığını söyledi. Kındap, uluslararası jeotermal literatürüne “Türk Mucizesi” olarak geçen bu dönemi yeniden yaşamak ve yaşatmak istediklerini kaydetti. Kındap, bir süredir yeni yatırımların gündeme gelmediği jeotermal sektöründe yeniden güçlü bir yatırım iştahı yaratılması gerektiğini vurguladı.

Ali Kındap şunları söyledi: 

“Jeotermal enerji yatırımlarının yeniden yapılabilir noktaya ulaşması yönünde doğrularımızı dile getirmeyi sürdüreceğiz. Kamu yönetimi tarafında ise stratejik planların oluşturulması, mevzuat süreçlerinin etkinleştirilmesi, çevresel ve sosyal politikaların geliştirilmesi ile birlikte ülkemizin jeotermal potansiyelinin optimum şekilde yönetilmesi için faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.” 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler