1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Kalehan Enerji, Aşağı Kaleköy HES’e rüzgar da eklemeyi planlıyor

Kalehan Enerji, Aşağı Kaleköy HES’e rüzgar da eklemeyi planlıyor

Kalehan Enerji Grubu Genel Müdürü Gültekin Keleş, Aşağı Kaleköy HES’e rüzgar santrali de kurarak Türkiye’nin ilk üç kaynaklı hibrit santralini kurmak istediklerini açıkladı.

Kalehan Enerji, Aşağı Kaleköy HES’e rüzgar da eklemeyi planlıyor

Enerji Günlüğü - Kalehan Enerji, Bingöl’de işlettiği ve güneşle hibrit santrale dönüştürdüğü Aşağı Kaleköy HES sahasına rüzgar santrali de kurmayı planlıyor.

Cengiz İnşaat ve Özaltın İnşaat ortaklığı Kalehan Enerji Grubu, Bingöl’de işletmekte olduğu 500 MW kapasiteli Aşağı Kaleköy Barajı ve HES’e yardımcı kaynak olarak 80 MW kapasiteli güneş enerji santrali kurdu. Böylece Türkiye’nin ilk hibrit santralini kuran Şirket şimdi de santral sahasına yardımcı kaynak olarak rüzgar enerjisini de eklemeyi planlıyor. Kalehan Enerji Grubu Genel Müdürü Gültekin Keleş, Aşağı Kaleköy HES’e rüzgar santrali de kurmak istediklerini açıkladı. 

kalehan-hes-ici-gultekin-keles.jpg

Mevzuatta yardımcı kaynakla ilgili kısıtların olduğunu belirten Keleş, “Güneşte bu oran doldurulduğu için rüzgar yatırımını şu anda durduruyoruz. Ama ölçüm çalışmaları sürüyor ve mevzuat değişikliği bekleniyor” dedi. 

Mevzuatta bir değişiklik yapılması halinde rüzgar santrali kurabileceklerini ve bunun da Türkiye’nin ve hatta Avrupa’nın ilk üç yenilenebilir enerji kaynaklı hibrit santrali olacağını ifade eden Keleş, şirketin prestiji açısından bunu gerçekleştirmeyi çok istediklerini kaydetti.

“ŞU ANDA SADECE ÖLÇÜM AŞAMASINDAYIZ”

Kalehan Enerji İşletmeler Müdürü Tahsin Yazıcı da konuya ilişkin Enerji Günlüğü’ne yaptığı açıklamada, “Değerler kaydediliyor, bir merkeze gönderiliyor. Değerlere göre oradan rapor çıkacak ve gelecek rapora göre kurulup kurulmayacağı belirlenecek. Hava meydanları gibi çeşitli yerleden gerekli izinler alındı, uçuşa engel değildir diye. Şu anda sadece ölçüm aşamasındayız” dedi.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/Bingöl 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler