1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kaleli: Çatı GES yatırımcısı bir dakika bile kaybetmemeli

Kaleli: Çatı GES yatırımcısı bir dakika bile kaybetmemeli

GÜNDER Başkanı Kutay Kaleli, çatı GES yatırımı yapmak isteyen sanayicilere bir dakika bile kaybetmeden hemen bugün çağrı mektubu başvurularını yapma tavsiyesinde bulundu. 

Kaleli: Çatı GES yatırımcısı bir dakika bile kaybetmemeli

Enerji Günlüğü - GÜNDER Başkanı Kutay Kaleli, çatı GES yatırımı yapmak isteyen sanayicilere bir dakika bile kaybetmeden hemen bugün çağrı mektubu başvurularını yapma tavsiyesinde bulundu. 

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği’nin (GENSED) düzenlediği Güneş Zirvesi kapsamında düzenlenen Dernekler Oturumu’nda değerlendirmelerde bulunan GÜNDER Başkanı Kutay Kaleli, çatı GES projesi gerçekleştirmek isteyen yatırımcılara tavsiyelerde bulundu. Kaleli, “Özellikle çatı GES projelerini gerçekleştirmek isteyen yatırımcılarımıza tavsiyemiz şu: Bugün çağrı mektubu başvurunuzu yapın. Yani bundan daha güzel bir tavsiye olamaz bence” ifadesini kullandı. 

Bu yatırımların sanayide kendilerini beş yılın altında ödeyebileceklerini ifade eden Kaleli, “Bu noktada da vakit kaybetmeden, trafo kapasiteleri dolmadan, bir an önce çok ama çok hızlı bir şekilde, içinde bulunduğumuz Ocak ayı içerisinde çağrı mektubu başvurularını yapmalarını ve bu tesislerini devreye almalarını tavsiye ediyorum” dedi. 

2020’DE GÜNEŞ SEKTÖRÜNDE YAPILANLAR VE YAPILMAYANLAR

2020 yılında enerji sektöründe 3 önemli gelişme olduğunu belirten Kaleli, bunları sektöre yetmese de çatı pazarında artan talep ve artan kurulu güç; 2017 yılında başlayan YEKA 1 sürecinin panel üretimi yanında hücrenin de tam anlamıyla üretilmeye başlamasıyla gerçekleşmesi; hibrit mevzuatının da çıktığı yıl olması olarak sıraladı. 

“Peki 2020 yılında neler yapılmadı?” sorusunu soran Kaleli, bu soruyu da şu yanıtı verdi:

“YEKA 3 yada Mini YEKA ihalemiz pandemi nedeniyle yapılamadı. Bununla ilgili de tüm dernekler olarak sayın Bakanımıza ilettiği bir takım finanse edilebilirliğiyle ilgili sorunlar ve onlarla ilgili çözüm önerilerinin bu şartname içerisine işlenmesi yapılamadı. Yeni arazi tipi GES’ler yapılamadı. Bu sektörde bir eksiklik olarak nitelendirilen bir gerçeklik” dedi. 

Kaleli ayrıca özellikle hibrit konusunda üzerinde durulması gerektiğini düşündükleri konular olduğunu ve bunları da yazılı hale getirdiklerini sözlerine ekledi.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler