1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kalyon 1 milyon güneş paneli üretti

Kalyon 1 milyon güneş paneli üretti

Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali için üretim yapan Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası faaliyete başladığı bir yıl içinde 1 milyon panel üretti.

Kalyon 1 milyon güneş paneli üretti

Enerji Günlüğü - Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali için üretim yapan Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası faaliyete başladığı bir yıl içinde 1 milyon panel üretti.

19 Ağustos 2020'de Ankara Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyete geçen ve dünyanın ilk ve tek tam entegre güneş paneli üretim merkezi olan Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası, 1 yıl içinde 1 milyon güneş paneli üretti. Fabrika, 1. Fazı tamamlanarak 370 MW kurulu güce ulaşan Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santrali konumundaki Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali için üretim yapıyor. Fabrika sahasında 25 bin metrekarelik alana kurulu dev bir Ar-Ge merkezi de bulunuyor.

YILDA 1,4 MİLYON TON KARBON EMİSYONU ÖNLENECEK

Yerli ve yenilenebilir enerji üretimi hedefiyle, 400 milyon dolar yatırımla kurulan fabrikanın kuruluşunun 1. yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yapan Kalyon Holding, toplam 1.4 milyar dolar yatırımla hayata geçirilen iki dev projenin enerji ve yenilenebilir enerji teknolojilerinin üretilmesinin yanı sıra yıllık 1.5 milyon ton karbon emisyonunun ve yaklaşık 400 milyon dolar tutarında döviz çıkışının önüne geçerek ekonomik ve çevresel yönden büyük katkı sağlayacağını belirtti.

KAPASİTE YOĞUN TALEP ÜZERİNE ARTTIRILDI

Farklı modellerde üretilen paneller için yurt dışından gelen yoğun talep nedeniyle kapasite artışına gittiğini duyuran Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası’nın 500 megavat olan üretim kapasitesi bin 200 megavata çıkarıldı. Fabrikada M10 panel üretimine ve satışına da başlandığı bildirildi.

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu yaptığı açıklamada, üretilen 1 milyon panelin 996 bininin ilk fazını tamamladıkları Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali’nde kullanıldığını ifade etti. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler