1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kalyon Güneş’in Ankara tesisine ilave yatırım tutarı

Kalyon Güneş’in Ankara tesisine ilave yatırım tutarı

Kalyon Güneş Teknolojileri AŞ’nin Ankara Sincan’daki tesisinin teşvike esas yatırım tutarı 2,1 milyar liraya yükseltildi. 

Kalyon Güneş’in Ankara tesisine ilave yatırım tutarı

Enerji Günlüğü - Kalyon Güneş Teknolojileri AŞ’nin Ankara Sincan’daki tesisinin teşvike esas yatırım tutarı 2,1 milyar liraya yükseltildi. 

Kalyon Güneş Teknolojileri Üretim AŞ’nin Ankara Sincan’daki fotovoltaik güneş paneli, üretim tesisinin teşvike esas yatırım tutarı, 1.991.000.000 liradan, 2.100.000.000 liraya yükseltildi. 

4192 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı uyarınca tesisteki üretim kapasitesi tanımı da değiştirildi. Buna göre daha önce sadece yıllık 500MWp fotovoltaik güneş paneli olarak tanımlanan kapasite, bundan böyle 500MWp fotovoltaik güneş paneli ve ilaveten yıllık 500MWp silisyum ingot üretiminden başlamak üzere wafer, hücre ve fotovoltaik güneş paneli olarak tanımlandı. 

Kalyon Holding’in Ankara’nın Sincan ilçesinde, Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduğu tesis, alanında dünyanın tam entegre ilk ve tek tesisi olarak biliniyor. Tesis panel üretiminin önemli aşamalarından biri olan ingot üretiminde de Avrupa’da ve Ortadoğu’daki tek tesis olma özelliği taşıyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler