1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kalyon PV SolarUp’ta üretim sürecine geçti

Kalyon PV SolarUp’ta üretim sürecine geçti

Yenilenebilir enerji üzerine çalışan Kalyon PV, SolarUp Hızlandırma Programı’nda üretim sürecine geçildiğini bildirdi.

Kalyon PV SolarUp’ta üretim sürecine geçti

Enerji Günlüğü - Kalyon PV CEO’su Ersan Tüfekçi, yalnızca güneş paneli değil, teknolojisini de geliştiren bir üretim merkezi olmayı hedeflediklerini söyledi.

Yenilenebilir enerji ve teknolojileri üreten Kalyon PV, “Doğayı iyileştiren enerji” sloganıyla başlattığı ‘SolarUp Hızlandırma Programı’nda üretim sürecine geçildiğini duyurdu. Yüzün üzerinde başvurunun yapıldığı programa katılan 9 proje, PoC (Proof of Concept/Konsept Kanıtlama) sürecine kalmıştı.

Kalyon PV CEO’su Ersan Tüfekçi, “SolarUp Hızlandırma Programı ile start-up’ların projelerini hayata geçirirken, Türkiye’de dünyaya entegre, yenilikçi ve yaratıcı fikirler üreten gençlerin ve proje sahiplerinin olduğunu gördük. Bu bizi oldukça motive etti. 100’ün üzerinde projeyi değerlendirip, binlerce proje sahibiyle temasa geçtik. Gelen yenilikçi fikirler bizim SolarUp Hızlandırma Programı’ndaki heyecanımızı artırırken, hayata geçirmek için de gün saymamızı sağladı” değerlendirmesinde bulundu.

“BAŞARILI PROJELER KALYON PV’NİN İŞ ORTAKLARI OLACAK”

Ersan Tüfekçi, Kalyon PV’nin Türkiye’de bugüne kadar alanında yapılmış en büyük yatırım olduğunu vurgulayarak “Hedefimiz, yalnızca güneş paneli değil, teknolojiyi de geliştiren bir üretim merkezi olmak. Sektörümüzde bir ilk olan bu proje ile başka sektörlere de ilham vermeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Tüfekçi, uzun ve meşakkatli bir değerlendirme sürecinden sonra 9 projenin ölçeklenebilir, yükseliş vadeden ve sahip olduğu yenilikçi iş modeliyle Kalyon PV ve Kalyon Karapınar GES için uygun projeler olduğuna kanaat getirdiklerini belirterek; “Şimdi başarısını kanıtlayan bu 9 projenin sürdürülebilirliğini test edeceğiz. Bu süreçten başarıyla çıkan projeler Kalyon PV’nin uzun soluklu iş ortaklarına dönüşebilir. Tüm projelerimizle bu ortaklığın oluşmasını temenni ediyorum” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler